Συνέχεια στην επίθεσή του στη Νέα Δημοκρατία -με βάση τα ζητήματα διαφθοράς- έδωσε χθες ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος παραχωρεί σήμερα το μεσημέρι διακαναλική συνέντευξη Τύπου. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. υπογράμμισε (στον ΣΚΑΪ) ότι το κόμμα του δεν εμπλέκεται σε υποθέσεις σκανδάλων και διαφθοράς, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το κόμμα του θα συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Καμμένος έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι τέθηκε εκτός λίστας του κόμματος ο Παύλος Χαϊκάλης, για τον οποίο επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι τον αδίκησε, σε αντίστιξη με τη θέση του κ. Μαρκογιαννάκη σε ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Ωστόσο, στην πληροφορία ότι η δικογραφία για τον κ. Μαρκογιαννάκη επεστράφη λόγω ανεπάρκειας στοιχείων, απάντησε «δεν το γνωρίζω». Με αφορμή επίσης την παραπομπή του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για αλλοίωση στοιχείων, είπε ότι ουσιαστικά η Δικαιοσύνη «δικαιώνει την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, την οποία δεν υπερασπίστηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης».
Επέκρινε τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς και τον Αδωνι Γεωργιάδη, όπως και την Ντόρα Μπακογιάννη ότι με δηλώσεις τους και συνεντεύξεις τους συνέτειναν στο να χαθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να αποσύρουν 45 δισ. ευρώ από τις τράπεζες. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. θα αποκαταστήσει τη σταθερότητα μέσω της εφαρμογής του προγράμματος, γεγονός που θα οδηγήσει στην άρση των capital controls.
Σε άλλη συνέντευξη (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο κ. Καμμένος προσδιόρισε τα θέματα, τα οποία προτάσσει για επίλυση: «Θεωρώ ότι αυτά που προέχουν είναι η επαναλειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ρύθμιση των οφειλών τους, η μείωση της ανεργίας μέσω της επιστροφής των 160 δισεκατομμυρίων που βρίσκονται στο εξωτερικό -δίνοντας ασυλία σε περίπτωση που δημιουργηθούν επιχειρήσεις και προσληφθεί προσωπικό- και των 45 δισεκατομμυρίων που βρίσκονται σε σεντούκια στην Ελλάδα, η επαναλειτουργία της οικοδομής, η δημιουργία ζωνών χαμηλής φορολόγησης στα νησιά και στην παραμεθόριο, όπως επίσης και η παροχή κινήτρων στον αγροτικό κόσμο, για να ξεκινήσει η πρωτογενής παραγωγή».
Τέλος, στο νέο σποτάκι των ΑΝ.ΕΛΛ. ο κ. Καμμένος «ανοίγει το χαρτί που ξέχασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο ντιμπέιτ», το οποίο είναι ένα χάρτινο καραβάκι (ΕΛΛΑΣ) με την ελληνική σημαία, υπονοώντας ότι ο αρχηγός της Ν.Δ. έχει «ξεχάσει» τα εθνικά θέματα, για τα οποία εμφανίζεται ως θεματοφύλακας ο ίδιος.
