ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Χρήστος Κάτσικας
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στο plan b του υπουργείου Παιδείας σε περίπτωση απουσίας εκπαιδευτικών λόγω νόσησης αναφέρθηκε (ΣΚΑΪ) η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας για διάθεση εκπαιδευτικών σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ή αναμόρφωση ωραρίου. Πρόκειται για λύση άνευ περιεχομένου καθώς στη συντριπτική τους πλειονότητα οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης είναι αποψιλωμένες από εκπαιδευτικό προσωπικό και οι ελάχιστοι εκπαιδευτικοί μόλις που καλύπτουν ένα μέρος των κενών από διοικητικό προσωπικό.

Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας σε τηλεδιάσκεψη με τους διευθυντές Εκπαίδευσης είπε ότι τα τυχόν προβλήματα πρέπει να καλυφθούν με τον ίδιο τρόπο που καλύπτονταν και πριν από τις γιορτές, αναφερόμενος σε συνδιδασκαλίες, αν το σύνολο των μαθητών δεν υπερβαίνει τους 25.

Αλλά τα εκπαιδευτικά σωματεία απαντούν πως είτε δεν καλύπτονταν τα κενά γιατί δεν υπήρχαν εκπαιδευτικοί είτε πιέζονταν αυθαίρετα εκπαιδευτικοί να κάνουν «παιδοφύλαξη» με επιβάρυνση του εκπαιδευτικού τους ωραρίου.

Στο θέμα της συνδιδασκαλίας υπήρξε αντίδραση από εκπαιδευτικούς φορείς που σημειώνουν ότι από τη μια υπάρχει σύσταση να αποχωρούν από διαφορετικές εισόδους οι μαθητές για να μην προκαλείται συγχρωτισμός και από την άλλη προτείνεται να μπουν στην ίδια τάξη για συνδιδασκαλία προκαλώντας συγχρωτισμό!

Στο υπουργείο Παιδείας κολλάει, στο σχολείο δεν κολλάει!

Να σου και τα θαύματα: Την ίδια ώρα που στις σχολικές αίθουσες συνωστίζονται σε 40 τ.μ. 25, 26 και 27 άτομα το υπουργείο Παιδείας στην ιστοσελίδα του ορίζει: «Για την επίτευξη της αποφυγής συνωστισμού, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και της αναλογίας ενός ατόμου ανά 16 τ.μ. και με υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο εφόσον δεν τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις».