ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Δημήτρης Αναστασόπουλος*
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Από τον δικηγόρο κ. Δημήτρη Αναστασόπουλο λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

«Κα Τζιαντζή καλησπέρα.

Με έκπληξη διάβασα το δημοσίευμά σας στην “Εφ.Συν.” της 15-16/2/2020 (σελ. 80-81) με τον τίτλο “Προσοχή, διώκονται και τα likes!”.

Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι κατά την επικοινωνία μας, την οποία επανειλημμένως επιδιώξατε, θεώρησα, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, ότι τηρούνται οι αυτονόητοι κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ωστόσο στο ως άνω άρθρο σας διαπίστωσα τα εξής:

– Κάτω από τη φωτογραφία μου, και σε αντίθεση με τον τρόπο που παρουσιάζονται οι άλλοι δύο συνάδελφοί μου, παρουσιάζομαι ως εξής: “Δημήτρης Αναστασόπουλος, συνήγορος βουλευτή που κάνει αγωγή για ένα λάικ”.

Ωστόσο, ο τρόπος αυτός αποτελεί ευθεία προσβολή αλλά και στοχοποίησή μου, καθώς αφενός παρουσιάζομαι ως συνήγορος που αναλαμβάνω προφανώς άδικες και αστήρικτες αγωγές, και αφετέρου όλως διαστρεβλωτικά αναφέρεται ότι η αγωγή αφορά “ένα λάικ”, κάτι που ουδόλως βεβαίως ισχύει, με αποτέλεσμα τάχα να βάλλω, και εγώ ως συνήγορος, κατά της ελευθερίας της έκφρασης, με προφανή στοχοποίησή μου.

– Το σύνολο του δημοσιεύματός σας αποτελεί διαστρέβλωση της πραγματικότητας, καθώς παρουσιάζετε ότι ο πελάτης μου Κ. Μπογδάνος έκανε την αγωγή για ένα ή περισσότερα likes, ενώ η αλήθεια είναι ότι η αγωγή έγινε λόγω της στοχοποίησής του, όπως επανειλημμένως σας ανέφερα κατά την επικοινωνία μας, και καθώς ρητά αναφέρεται και στην αγωγή ότι “…και ακολούθως δημιουργήθηκε κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητά μου, αλλά και την ίδια μου τη ζωή, λαμβάνοντας ιδίως υπόψη το ότι κατά το παρελθόν, ήτοι στις 10-05-2012, υπήρξα θύμα περιστατικού άγριου ξυλοδαρμού, κατόπιν παρελθοντικής διαδικτυακής στοχοποίησής μου, με παρόμοιο τρόπο, όπως ο ως άνω”. Συνεπώς, ουδόλως είναι αλήθεια και τα αναφερόμενα ότι η αγωγή έγινε δήθεν για κάποια likes, καθώς η εναγόμενη είχε ενεργό συμμετοχή στα σχόλια που ακολούθησαν. Σε κάθε, δε, περίπτωση, αυτό είναι κάτι για το οποίο θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Κατόπιν αυτών, αιτούμαι την επανόρθωση της πραγματικότητας-αλήθειας, κατά τα ανωτέρω.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Αναστασόπουλος – Δικηγόρος»

Η απάντηση των συντακτριών:

Πράγματι, κατά τη συγγραφή του άρθρου ζητήσαμε επανειλημμένα την άποψη του συνηγόρου του ενάγοντος βουλευτή, την οποία συμπεριλάβαμε αυτούσια. Οσο για τη λεζάντα «συνήγορος βουλευτή που κάνει αγωγή για ένα like», που ο κ. Αναστασόπουλος θεωρεί υποτιμητική, οφείλουμε να επανορθώσουμε.

Ο κυβερνητικός βουλευτής και δημοσιογράφος έκανε αγωγή σε χαμηλόμισθη νεαρή υπάλληλο για περισσότερα λάικ, πέντε καρδούλες, κάποια χιουμοριστικά, αλλά ουδόλως υβριστικά σχόλια, και την ανάρτηση φωτογραφίας του από παρουσία σε δημόσιο χώρο. Κατά πόσο αυτά συνιστούν στοχοποίηση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων ή εμπίπτουν στα δικαιώματα ελευθερίας της έκφρασης στο διαδίκτυο και της, αρνητικής έστω, κριτικής ή σάτιρας δημοσίων προσώπων, όντως θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Σε κάθε περίπτωση, η κοινωνία και οι πολίτες αξιολογούν επίσης τη συμπεριφορά των πολιτικών, δικαίωμα που έχουμε και οι δημοσιογράφοι, εφόσον εκθέτουμε τα γεγονότα και τις απόψεις όλων των εμπλεκομένων.

Ιωάννα Σωτήρχου – Αφροδίτη Τζιαντζή