Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παίχτηκε μια ωραία παράσταση από τον θίασο Μητσοτάκη. Η κωμωδία είχε τίτλο την ανάπλαση της περιοχής Αγίου Διονυσίου στη Δραπετσώνα σε σκηνοθεσία του ιδίου του πρωθυπουργού. Επαιζαν επίσης ο Πατούλης και ο Μώραλης. Η υπόθεση του έργου είναι «Πώς παρουσιάζουμε ένα project που δεν είναι δικό μας, σαν να είναι δικό μας».
Λίγα λόγια για την υπόθεση: η ανάπλαση της περιοχής είναι έργο που είχε σκεφτεί, οργανώσει και ξεκινήσει η προηγούμενη διοικούσα παράταξη της κ. Δούρου. Τον Φεβρουάριο του 2018 εγκρίθηκε έργο αστικής ανάπλασης για 470.000 τ.μ. ύψους 15 εκατομμυρίων από την περιφέρεια Αττικής και ένα χρόνο, μετά υπήρχε και προσωρινός ανάδοχος ύστερα από δημοπράτηση.
Παρ’ όλα αυτά παρουσίασαν το έργο ως δικό τους, όπως αρμόζει σε ήρωες του Γεωργίου Σουρή (σατιρικός συγγραφέας που έζησε στα τέλη του 1800). Εβαλαν τα καλά τους, φωνάξανε και κόσμο και μας είπανε ότι σε επτά μήνες το σκέφτηκαν, το μελέτησαν, το ενέκριναν και το ξεκίνησαν! Ομολογουμένως αστείο έργο, με στοιχεία από το θέατρο του παραλόγου και καλούς κωμικούς.
Αν χάσατε αυτή την παράσταση μην αγχώνεστε γιατί το έργο αυτό θα το παίζει ο θίασος για πολύ καιρό, θα έρθει σίγουρα και στην πόλη σας. Δεν πέφτω από τα σύννεφα, ούτε θεωρώ ότι το συγκεκριμένο είναι ένα σκάνδαλο που ζημιώνει τη ζωή των πολιτών, αλλά το αναφέρω γιατί δείχνει το πώς αντιλαμβάνονται και το πώς ασκούν τη διοίκηση.
Η έλλειψη προγράμματος και το υφάκι «ξέρουμε εμείς» έγιναν θεωρίες. Εχοντας δαιμονοποιήσει τα έργα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας την υποχρέωση να πληρωθούν οι επιταγές των πολλών που τους ψήφισαν και των λίγων που τους χρηματοδότησαν και μη έχοντας συγκεκριμένο σχέδιο για τα μείζονα ζητήματα της κοινωνίας βρέθηκαν εγκλωβισμένοι, ανάμεσα σε δικές τους επιπόλαιες και αμφιλεγόμενες πολλές φορές επιλογές και σε επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης που έπρεπε όμως να «ξαναβαφτιστούν» δικές τους. Επειδή όμως δεν θα μου δώσει καμία χαρά η αποτυχία αυτής της κυβέρνησης εις βάρος των πολιτών, προτιμώ το copy paste από μια κακή επιλογή. Προτιμώ μια μέτρια κωμωδία από ένα κακό δράμα.
* ηθοποιός
