Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με μια περίτεχνη πιρουέτα, μετά από το μεγαλειώδες άδειασμα και τον δημόσιο εξευτελισμό του από το σύστημα Μητσοτάκη, ο Νότης Μηταράκης ολοκλήρωσε την κωλοτούμπα του για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε σε σχετική επίκαιρη ερώτηση από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. για να δηλώσει ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται και δεν είναι αποτυχημένη.

Προσπάθησε, εξάλλου, να διαστρεβλώσει πλήρως την πραγματικότητα, καθώς ισχυρίστηκε ότι «εσφαλμένα λέχθηκε» ότι καταργείται, ενώ υποστήριξε ότι θα έχει πιο… επικουρικό ρόλο.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του Νότη Μηταράκη περί κατάργησης των ΟΠΠΙ, αλλά και δημιουργίας σώματος έφιππης αστυνομίας άναψαν φωτιές στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση είχε επενδύσει πάρα πολλά στην προπαγάνδα περί «τάξης και ασφάλειας» μέσα στα ΑΕΙ.

Το άδειασμα προς τον αρμόδιο υπουργό κράτησε για… μέρες, καθώς τον διέψευσε η κυβέρνηση με διαρροές, με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, δηλώσεις κορυφαίων υπουργός και, φυσικά, τα λόγια του ίδιου του πρωθυπουργού.