Την ανθοκομική έκθεση της Κηφισιάς επέλεξε να επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανήμερα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, από την οποία προσπάθησε για μια ακόμη φορά να παρουσιάσει μια ιδανική εικόνα της κατάστασης της χώρας, ως αποτέλεσμα του κυβερνητικού του έργου. Μάλιστα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, ισχυρίστηκε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Ο πρωθυπουργός, που είχε κάνει και μια ανάλογη ανάρτηση στο Tik Tok, ως άλλος εργατοπατέρας και «ξεχνώντας» την οργή των πολιτών για την ακρίβεια, τα κάθε είδους pass και τα σκάνδαλα της κυβέρνησής του, ακόμη και τις απειλές προς εργαζόμενους αν δεν ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, δήλωσε:
«Μιας και σήμερα είναι Πρωτομαγιά -η μέρα των εργαζομένων- είναι ίσως και μια ευκαιρία να σκεφτούμε τελικά ποιο είναι το κόμμα, ποια είναι η παράταξη, ποια είναι η κυβέρνηση που αγωνίστηκε για τα συμφέροντα των εργαζόμενων».
Και πρόσθεσε:
«Ποιοι είναι αυτοί, που αύξησαν τον βασικό μισθό κατά 20% και τον πήγαν στα 780 ευρώ. Ποιοι είναι αυτοί που εισήγαγαν την ψηφιακή κάρτα εργασίας για να μπορέσουν όλες οι υπερωρίες να καταγράφονται. Ποιοι είναι αυτοί που αύξησαν τις άδειες μητρότητας και πατρότητας, για πρώτη φορά. Για πρώτη φορά έχουμε άδεια πατρότητας. Ποιοι είναι αυτοί, που ενίσχυσαν τους ελέγχους στην αγορά εργασία».
@kyriakosmitsotakis_ 10 φιλεργατικές πολιτικές που έχουμε υλοποιήσει. #fyp #tiktokgreece ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis
Ενώ επανέλαβε το προσφιλές του ευφυολόγημα, ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι με την Πρωτομαγιά και ο Τσίπρας είναι με την Πρωταπριλιά», «διότι από ψέματα άλλο τίποτα. Έχει μείνει ένα μήνα πίσω».
Μάλιστα, επέλεξε να κάνει αντιπολίτευση στην αξιωματική αντιπολίτευση, σχολιάζοντας τα προεκλογικά σποτ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ισχυριζόμενος ότι οι πολίτες βλέπουν μια φωτεινή Ελλάδα:
«Έβλεπα -ίσως τα είδατε και εσείς- τα σποτάκια της διαφημιστικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ, γκρίζο και μαύρο παντού. Και αναρωτιέμαι αν αυτή είναι η Ελλάδα την οποία βιώνουν σήμερα οι Έλληνες πολίτες. Η απάντηση είναι “όχι”, φίλες και φίλοι. Η Ελλάδα του γκρίζου και της μιζέριας ήταν η δική τους Ελλάδα που την αφήσαμε για τα καλά πίσω το 2019. Η δική μας Ελλάδα είναι πιο αισιόδοξη, πιο φωτεινή. Προσέξτε, δεν είναι μια Ελλάδα χωρίς προβλήματα. Πρώτοι εμείς είπαμε ότι διαχειριστήκαμε πολλές δυσκολίες και ότι πρέπει να εξακολουθούμε να στηρίζουμε την κοινωνία. Η ακρίβεια είναι ακόμα εδώ και ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών. Γι’ αυτό και σπεύσαμε και στηρίξαμε τα νοικοκυριά, με μια σειρά από εργαλεία για να μπορέσουμε να απαλύνουμε αυτή τη μεγάλη δυσκολία της εισαγόμενης ακρίβειας», είπε.
Και πρόσθεσε:
«Αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν ρωτήσετε οποιονδήποτε αντικειμενικό πολίτη σήμερα -δεν αναφέρομαι κατ’ ανάγκη σε πολίτες που ψηφίζουν τη Νέα Δημοκρατία- αν η χώρα είναι σε καλύτερη κατάσταση σήμερα από ό,τι ήταν το ’19, θα σας πουν καταφατικά “ναι”. Η Ελλάδα σήμερα είναι στο σωστό δρόμο. Και αυτός ο δρόμος που αναγνωρίζεται, αυτή η πορεία που αναγνωρίζεται πια από όλες και από όλους, από τους ξένους οίκους, από τους ξένους αναλυτές, είναι μια πορεία η οποία πρέπει να συνεχιστεί».
Μιλώντας για το πρόγραμμα της ΝΔ είπε «θέλω μόνο να κάνω την αντίστιξη μεταξύ ενός κόμματος το οποίο έχει ένα κοστολογημένο και μελετημένο πρόγραμμα και μιας αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία υπόσχεται παροχές που ξεπερνούν τα 70 δισ. χωρίς να λέει τίποτα άλλο συγκεκριμένο, αναζητώντας και πάλι να κοροϊδέψει τους πολίτες, όπως το έκανε το 2015».
«Τους απαντώ εδώ, από το Βόρειο Τομέα, από την Κηφισιά, ότι το 2023 δεν είναι 2015. Οι πολίτες έπαθαν και έμαθαν. Δεν θέλουν δεύτερη φορά στη συμφορά. Θα δώσουν δεύτερη εντολή στην προκοπή. Και αυτό το μήνυμα, ειδικά εδώ από το Βόρειο Τομέα, θα το στείλουμε και θα το στείλουμε με τρόπο εκκωφαντικό. Είναι ένα μήνυμα δημοκρατικής εγρήγορσης», πρόσθεσε.
Τέλος, επανάλαβε την επίθεση για το κόμμα Κασιδιάρη, υπόθεση που η κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει με καιροσκοπισμό, για να επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση:
«Και μιας και μιλώ για δημοκρατική εγρήγορση, δεν μπορώ να μη σχολιάσω ένα γεγονός το οποίο είναι επιεικώς απαράδεκτο. Χθες τελείωσε η προθεσμία για την κατάθεση υπομνημάτων από τα κόμματα για την υπόθεση η οποία εκδικάζεται στο Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου, εάν οι μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής θα μπορέσουν να συγκροτήσουν συνδυασμούς και να κατέβουν στις εθνικές εκλογές».
«Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε υπόμνημα επιχειρηματολογώντας επί της ουσίας της υπόθεσης. Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε υπόμνημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απών. Απών ακόμα μια φορά από το δημοκρατικό καθήκον. Από το δημοκρατικό καθήκον να κρατήσουμε έξω από τη Βουλή αυτούς οι οποίοι ενδύονται τον μανδύα ενός κόμματος, ενώ στην πραγματικότητα είναι μια εγκληματική συμμορία. Λυπάμαι που κάποιοι εξακολουθούν να κλείνουν το μάτι στα άκρα και να ψαρεύουν ψήφους σε θολά νερά» είπε επίσης.
