• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 2.5°C / 5.2°C
  3 BF
  87%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  1°C -2.1°C / 2.3°C
  3 BF
  44%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 4.8°C / 6.0°C
  5 BF
  66%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -0.1°C / -0.1°C
  2 BF
  47%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -0.1°C / 0.2°C
  3 BF
  51%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  0°C -3.0°C / -0.2°C
  1 BF
  56%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  -7°C -6.6°C / -3.8°C
  3 BF
  58%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  2°C 2.4°C / 2.4°C
  2 BF
  66%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 6.1°C / 7.8°C
  4 BF
  62%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  4°C 2.3°C / 3.9°C
  4 BF
  70%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 6.8°C / 7.4°C
  5 BF
  54%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 1.8°C / 3.7°C
  4 BF
  87%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 5.4°C / 5.4°C
  5 BF
  63%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  2°C 0.6°C / 1.9°C
  4 BF
  55%
 • Λαμία
  Ήπιες χιονοπτώσεις
  1°C -0.5°C / 1.7°C
  1 BF
  82%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 6.8°C / 6.8°C
  3 BF
  42%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 3.0°C / 4.2°C
  3 BF
  91%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  1°C -4.7°C / 1.0°C
  2 BF
  48%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  -1°C -3.3°C / 0.5°C
  2 BF
  58%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  -3°C -3.4°C / -3.4°C
  1 BF
  65%

Ο Αχ. Νταβέλης (αριστερά) δίπλα στην κουμπάρα του Ντόρα Μπακογιάννη

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κουμπαριές και γενναία επιχορήγηση του... επιχειρηματία Νταβέλη

 • A-
 • A+
Ο επιχειρηματίας Αχ. Νταβέλης, στενός φίλος και σύντεκνος της πρωθυπουργικής αδερφής Ντόρας Μπακογιάννη, επιχορηγήθηκε με 1,5 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Ανάπτυξης τον Ιανουάριο 2022 για το άνοιγμά του στα ΜΜΕ ● Ιδιοκτήτης της ΠΑΕ AΕΛ (Λάρισα) ο ίδιος, εξέπληξε το πανελλήνιο τον Μάρτιο του 2020, οπότε δραστηριοποιήθηκε στην κατασκευή ιατρικών μασκών λίγες μέρες πριν από την κυβερνητική απόφαση για καθολική, αναγκαστική χρήση τους.

Tο βραβείο του πιο δαιμόνιου και προνοητικού επιχειρηματία, που ξέρει να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που προκύπτουν ανάλογα με τις συνθήκες, διεκδικεί σίγουρα με αξιώσεις ο στενός φίλος και κουμπάρος της πρωθυπουργικής αδερφής Ντόρας Μπακογιάννη, Αχιλλέας Νταβέλης.

Ο πολυεπιχειρηματίας κ. Νταβέλης, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο για την προνοητικότητά του σχετικά με το επιχειρηματικό του άνοιγμα στην κατασκευή μασκών σχεδόν παράλληλα με την απόφαση για καθολική και αναγκαστική χρήση μάσκας κατά την επιστροφή μας στην κανονικότητα από την επιβληθείσα καραντίνα τον Μάρτιο του 2020 (συνιδιοκτήτης στην εταιρεία παραγωγής μασκών Larisa Face Cover), φαίνεται πως για ακόμη μία φορά βρίσκεται μπροστά από τις εξελίξεις.

Ο κ. Νταβέλης, λοιπόν, το τελευταίο διάστημα πραγματοποιεί ένα πολύ δυναμικό επιχειρηματικό άνοιγμα στα ΜΜΕ στην περιοχή της Θεσσαλίας όπου δραστηριοποιείται χρόνια, έχοντας εξασφαλίσει όμως εκ των προτέρων επιχορήγηση 1,5 εκατ. ευρώ μέσω της υπαγωγής της νεοσύστατης εταιρείας του, 21 Adedia Μ. ΙΚΕ, στο καθεστώς ενίσχυσης πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων του αναπτυξιακού νόμου.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία του 21 Admedia Μ. ΙΚΕ συστάθηκε στις 9/9/2021, ενώ στις 28 Ιανουαρίου 2022 η Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης της ενέκρινε επιχορήγηση ύψους 1.553.617 ευρώ για επενδυτικό σχέδιο συνολικού ύψους 2.829.303. που αφορούσε τη δημιουργία διαδικτυακών πυλών παραγωγής περιεχομένου (Web Portals), με την απόφαση να αναρτάται στη «Διαύγεια» στις 21 Φεβρουαρίου 2022. Η ταχύτατη έκδοση βέβαια της εγκριτικής απόφασης της επιχορήγησης μπορεί ώς έναν βαθμό να εξηγηθεί, καθώς πιθανότατα η αίτηση είχε γίνει όταν η εταιρεία ήταν ακόμη υπό σύσταση.

Η έγκριση της επιχορήγησης από το υπουργείο Ανάπτυξης

Αυτό που προκαλεί όμως εντύπωση είναι πως, παρότι το επενδυτικό πλάνο που εγκρίθηκε αναφέρεται σε εξοπλισμό που παραπέμπει στη δημιουργία επίγειου τηλεοπτικού σταθμού, ο κ. Νταβέλης επιλέγει να εντάξει προς επιχορήγηση έναν ευρύτερο σχεδιασμό για τη δημιουργία ψηφιακής τηλεόρασης, ψηφιακού ραδιοφώνου, παραγωγών τηλεοπτικών εκπομπών και κινηματογραφικών ταινιών και όχι επίγειας τηλεόρασης, επιλογή που πραγματοποιεί μόλις εγκρίνεται η επιχορήγηση.

Με άλλα λόγια, ο κ. Νταβέλης, σχεδόν ένα μήνα μετά την εξασφάλιση της κρατικής επιχορήγησης που καλύπτει πάνω από το 50% της επένδυσής του σε εξοπλισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία ενός τηλεοπτικού σταθμού, αποφασίζει να τροποποιήσει το καταστατικό της εταιρείας του, εντάσσοντας στους τομείς δραστηριότητάς του τις υπηρεσίες ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού τοπικής εμβέλειας.

Ετσι, μόλις είκοσι μέρες μετά την τροποποίηση, στις 29 Μαρτίου 2022, ο Αχιλλέας Νταβέλης παρουσίασε το νέο εγχείρημα του τηλεοπτικού του ομίλου το οποίο είχε ουσιαστικά πάρει επιχορήγηση για τη δημιουργία του πριν... ανοίξει! Η εφημερίδα του ομίλου κυκλοφόρησε τον Απρίλιο και η τηλεόραση αμέσως μετά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, ήδη βρίσκεται σε λειτουργία ο δημοσιογραφικός ιστότοπος «FORMedia.gr», ο τηλεοπτικός σταθμός FORMedia TV, όπου σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του η παραδοσιακή αναλογική μορφή συναντά τη νέα ψηφιακή web εκδοχή, με το κανάλι να έχει ξεκινήσει ήδη με πλήρες πρόγραμμα από τον Σεπτέμβριο.

Βασικός κορμός του δημοσιογραφικού ομίλου είναι το πρώην κανάλι TV 10 που ανήκει στην εταιρεία «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και μετονομάστηκε σε FORMedia TV. Ο Αχ. Νταβέλης μπαίνει στο Δ.Σ. της εταιρείας στις 22 Φεβρουαρίου 2022, δηλαδή την επομένη της ανάρτησης στο διαδίκτυο της έγκρισης επιχορήγησης. Μάλιστα ακόμη ένα εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως η «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» έχει να δημοσιεύσει ισολογισμό από το 2007, καθώς στο ΓΕΜΗ δεν εμφανίζεται κανένας ισολογισμός της εταιρείας παρότι η δημοσίευσή τους είναι υποχρεωτική βάσει νόμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πολυπράγμων κ. Νταβέλης είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λάρισας, την οποία αγόρασε από τον Αλέξη Κούγια, είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Αποκατάστασης & Αποθεραπείας ANIMUS, ενώ, όπως έγραψε η «Εφ.Συν.», διεκδικεί και την είσοδό του ως εξωτερικό μέλος στο Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Περί πρωθυπουργών
Με αφορμή σχόλιό μου στη χθεσινή «Εφ.Συν.» η Ντόρα Μπακογιάννη μάς έστειλε την παρακάτω σύντομη επιστολή...
Περί πρωθυπουργών
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Πόρτα» από Καραμανλή σε Μητσοτάκη για τις υποκλοπές
Σταθερός στις απόψεις του σχετικά με το θέμα των υποκλοπών, όπως αυτές διατυπώθηκαν στην ομιλία που έδωσε πριν από περίπου 2,5 μήνες στα Ανώγεια, εμφανίζεται ο Κώστας Καραμανλής.
«Πόρτα» από Καραμανλή σε Μητσοτάκη για τις υποκλοπές
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Η Ν.Δ. ρωτά τον Τσίπρα για ένα ρεπορτάζ το οποίο «ήθελε», αλλά δεν ήταν βόμβα
Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται λέει ο σοφός λαός, και μάλλον έχει δίκιο και για την περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας. Αφορμή ο τίτλος και όχι το περιεχόμενο του ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ «(Υποκλοπές: Πρώτη φορά...
Η Ν.Δ. ρωτά τον Τσίπρα για ένα ρεπορτάζ το οποίο «ήθελε», αλλά δεν ήταν βόμβα
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κάνουν τον ψόφιο κοριό
Μεγάλη ενόχληση και πλήρη απώλεια ψυχραιμίας προκάλεσε στο μέγαρο Μαξίμου η παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή από τα Ανώγεια της Κρήτης για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Κάνουν τον ψόφιο κοριό
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Για «ελληνικό Watergate» με πρωταγωνιστή Μητσοτάκη κάνει λόγο ο Guardian
«Όλο και πιο σκοτεινό φαίνεται το πολιτικό μέλλον της Ελλάδας», σύμφωνα με το δημοσίευμα του Observer, που ανήκει στον ίδιο όμιλο με τον Guardian. Για «χουντικές πρακτικές» κατηγορείται η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Για «ελληνικό Watergate» με πρωταγωνιστή Μητσοτάκη κάνει λόγο ο Guardian
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ο διεθνής Τύπος ξεμπροστιάζει το σκοτεινό τρίγωνο
Το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει γίνει ήδη γνωστό ανά την υφήλιο, με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να λένε τα πράγματα με το όνομά τους και να μην αραδιάζουν τις επαναλαμβανόμενες διαρροές του Μαξίμου που μόνο...
Ο διεθνής Τύπος ξεμπροστιάζει το σκοτεινό τρίγωνο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας