• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.4°C / 27.9°C
  2 BF
  49%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  21°C 18.1°C / 23.8°C
  0 BF
  81%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  23°C 20.9°C / 24.9°C
  1 BF
  61%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.9°C / 19.7°C
  1 BF
  94%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.9°C / 18.0°C
  0 BF
  82%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.3°C / 22.0°C
  2 BF
  75%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  16°C 16.4°C / 18.3°C
  0 BF
  67%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.6°C / 24.6°C
  1 BF
  79%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.8°C / 27.2°C
  3 BF
  69%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 16.9°C / 24.9°C
  2 BF
  73%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.9°C / 26.8°C
  2 BF
  73%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  27°C 21.6°C / 27.3°C
  2 BF
  73%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  2 BF
  92%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.9°C / 18.5°C
  0 BF
  72%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  22°C 18.5°C / 21.7°C
  2 BF
  49%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  25°C 20.8°C / 25.4°C
  0 BF
  70%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.6°C / 28.1°C
  2 BF
  55%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  21°C 19.3°C / 22.1°C
  1 BF
  79%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 18.2°C / 23.9°C
  1 BF
  98%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.8°C / 16.8°C
  1 BF
  80%

Από τα εγκαίνια της ανταποδοτικής ανακύκλωσης στην Καλλιθέα

EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η «ανακύκλωση» δύο υπουργών

 • A-
 • A+
Η σύγκρουση Θεοδωρικάκου-Χατζηδάκη για τα «σπιτάκια», το εξώδικο Κούγια στον ΕΟΑΝ και τα ανοιχτά μέτωπα για τον νέο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνο Σκρέκα.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μαίνεται ο πόλεμος των συμφερόντων που οδήγησε αφενός στην εκπαραθύρωση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, αφετέρου στη μετακίνηση του υπουργού Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη στη διακεκαυμένη ζώνη του υπουργείου Εργασίας.

Η «Εφ.Συν.» με τρία διαδοχικά δημοσιεύματα από τις 29/12/20 παρουσίασε αναλυτικά τα δεδομένα της σύγκρουσης ανάμεσα σε Θεοδωρικάκο και Χατζηδάκη με αντικείμενο τις προμήθειες στον χώρο της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των αποβλήτων. Η σύγκρουση αυτή έχει επικεντρωθεί στην παρούσα φάση ανάμεσα στα δύο συστήματα που ασχολούνται με ανακύκλωση συσκευασιών, δηλαδή τους μπλε κάδους (ΕΕΑΑ) και τα «σπιτάκια» της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.

Κων. Σκρέκας

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI

Ο κ. Θεοδωρικάκος είχε εμφανώς τοποθετηθεί υπέρ της Ανταποδοτικής εξαγγέλλοντας ότι θα γεμίσει τους δήμους με «σπιτάκια» παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δεν είχε εγκεκριμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο. Το Σχέδιο αυτό ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί σήμερα με απορριπτική εισήγηση της αρμόδιας Υπηρεσίας στο διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ). Ομως, το Δ.Σ. αναβλήθηκε με απόφαση του προέδρου του Νίκου Χιωτάκη.

Οσοι, λοιπόν, θεώρησαν ότι ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης πήρε χθες θέση στη διαμάχη διώχνοντας τον υπουργό Εσωτερικών, διαψεύστηκαν εντός λίγων ωρών... Διαψεύδονται επίσης όλοι όσοι πιστεύουν ότι πλέον υπάρχει ένα σύγχρονο κράτος όπου τα αρμόδια όργανα μπορούν να συνεδριάζουν χωρίς να περιμένουν οδηγίες από τους υπουργούς που άλλαξαν.

Εξώδικο Κούγια

Προφανώς, έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι τη νομική στήριξη της Ανταποδοτικής ανέλαβε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έστειλε χθες εξώδικο στον ΕΟΑΝ ζητώντας αναβολή της συνεδρίασης. Στο εξώδικό του ο κ. Κούγιας αναφέρεται μεταξύ άλλων:

● Στο «μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Ευρωπαϊκή Ενωση» εάν το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Ανταποδοτικής απορριφθεί, γεγονός που θα προκαλέσει ζημία 50 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία.

● Στον ΕΟΑΝ ως «εγκληματική οργάνωση» (!) για τον τρόπο με τον οποίο στελεχώθηκαν οι υπηρεσίες που έφεραν την απορριπτική εισήγηση. Αναφέρει επίσης ότι ενημέρωσε σχετικώς τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Αθηνών Κ. Σημιτζόγλου και ότι σήμερα θα καταθέσει σχετική μήνυση.

● Σε παράνομη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης επειδή ο νόμος που παρείχε τη σχετική δυνατότητα έληξε στις 31/12/2020 όσον αφορά Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

● Στις ευθύνες που θα έχει ο πρόεδρος του ΕΟΑΝ Ν. Χιωτάκης να βρεθεί κατηγορούμενος αν και οι εντολείς του γνωρίζουν πως «είναι απόλυτα έντιμος άνθρωπος».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χιωτάκης είναι ταυτόχρονα και αντιπρόεδρος στον φορέα ΕΔΣΝΑ που είναι αρμόδιος για τα απόβλητα της Αττικής και ο οποίος έχει ήδη προκρίνει προμήθεια έως 66 εκατομμύρια ευρώ για 180 «σπιτάκια ανακύκλωσης» όχι προς το σύστημα της Ανταποδοτικής αλλά προς την εταιρεία ΤΕΧΑΝ που είναι υπεργολάβος της.

Υπεύθυνος για τον ΕΟΑΝ είναι ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνος Σκρέκας. Ο κ. Σκρέκας, αν μη τι άλλο, γνωρίζει καλά από απόβλητα συσκευασιών καθώς επί χρόνια ήταν ο εισαγωγέας των αναψυκτικών Red Bull και στέλεχος της εταιρείας Fortis που εμπορευόταν τυποποιημένα προϊόντα.

Ο κ. Σκρέκας γνωρίζει επίσης από κοντά ένα άλλο φλέγον θέμα του υπουργείου, τη μεταλλουργία ΛΑΡΚΟ, όπου ο Κ. Χατζηδάκης είχε ξεκινήσει διαγωνισμό για την πώλησή της. Οπως αναλυτικά είχε γράψει η «Εφ.Συν.» στις 17/10/20, ο πατέρας του νέου υπουργού, Θ. Σκρέκας, είχε αναλάβει πρόεδρος της ΛΑΡΚΟ επί κυβέρνησης Καραμανλή.

Αύξησε τον μισθό του από τα 7.000 στα 9.000 ευρώ, έσπασε συμβόλαια πώλησης νικελίου προκαλώντας τεράστια ζημία στην εταιρεία και με απολύτως αξιοκρατικά κριτήρια προσέλαβε ως υποδιευθύντρια τη σύζυγο του νέου υπουργού Ειρήνη Καραγκούνη-Σκρέκα και τον πατέρα της απόστρατο της Χωροφυλακής ως διευθυντή Ασφαλείας.

Το Κτηματολόγιο

Οι κυβερνητικές αλλαγές προκάλεσαν σύγχυση και σχετικά με το ποιο υπουργείο θα έχει την ευθύνη του Κτηματολογίου. Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου (21/12/20), ο κ. Χατζηδάκης κλήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες για μετακίνηση της αρμοδιότητας στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Τότε, απάντησε ενοχλημένος πως είναι αρμοδιότητα άλλου να αποφασίσει σχετικά.

Με την ανακοίνωση χθες υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιου για το Κτηματολόγιο, του κ. Στύλιου, δόθηκε η εντύπωση ότι η απόφαση αυτή ελήφθη. Ομως, χθες, από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενώ αρχικώς διέρρεε πως αναλαμβάνει πλήρως το Κτηματολόγιο στη συνέχεια διευκρινιζόταν ότι θα ασχοληθεί μόνο με την ψηφιοποίηση και δεν θα αποκοπεί εντελώς ο φορέας από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εκνευρισμός στη Ν.Δ. μετά τον ανασχηματισμό
Δεν είναι μόνο η έντονη πίεση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση μετά το καταστροφικό καλοκαίρι και το ζήτημα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών που έπληξε σοβαρά την εικόνα της.
Εκνευρισμός στη Ν.Δ. μετά τον ανασχηματισμό
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ο ανασχηματισμός δεν έπεισε τους πολίτες
Πολύ αρνητικές εντυπώσεις προκάλεσε στους πολίτες η περαιτέρω ακροδεξιά στροφή της κυβέρνησης με την υπουργοποίηση Πλεύρη, αλλά και η μετακόμιση του Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο Τουρισμού • Δημοφιλέστερο...
Ο ανασχηματισμός δεν έπεισε τους πολίτες
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δυσφορία Αναστασιάδη
Το παρελθόν της σύγκρουσης του Κύπριου προέδρου με τον Χρήστο Στυλιανίδη και τα ατού του πρώην επιτρόπου στην επικοινωνία με τις Βρυξέλλες.
Δυσφορία Αναστασιάδη
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μεταγραφή της τελευταίας στιγμής
Στις 31 Αυγούστου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωνε τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα σε έναν ανασχηματισμό που, όπως στη συνέχεια αποδείχτηκε, θα προκαλούσε βαθιά τραύματα στην εικόνα...
Μεταγραφή της τελευταίας στιγμής
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δίδυμο στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας προανήγγειλε ο Α. Σκέρτσος
Στις 11:30 οι ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τη στελέχωση του νέου αυτόνομου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.
Δίδυμο στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας προανήγγειλε ο Α. Σκέρτσος
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ο Κύπριος Χρ. Στυλιανίδης επικρατέστερος για υπουργός Πολιτικής Προστασίας
Εκτός… χώρας στρέφεται όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο πρωθυπουργός για να επιχειρήσει να κλείσει την μεγάλη πληγή που άνοιξε στο κυβερνητικό στρατόπεδο το φιάσκο με την ολιγόλεπτη υπουργοποίηση το Ευ....
Ο Κύπριος Χρ. Στυλιανίδης επικρατέστερος για υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας