Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Συνεχίζει τα επικοινωνιακά παιχνίδια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με επίκεντρο την τραγωδία στην τράπεζα Marfin. Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ πως το Σάββατο θα καταθέσει στεφάνι στο σημείο που θα στηθεί η πλακέτα μνήμης για τους νεκρούς από την κυβέρνηση, ωστόσο η κατάθεση θα γίνει στις 9.30 το πρωί και όχι στις 12 το μεσημέρι που θα γίνει η αποκάλυψη της πλακέτας.

Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε αιχμές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως ο Αλέξης Τσίπρας «αρνείται να καταδικάσει ρητά αυτούς που προκάλεσαν αυτά τα γεγονότα».

Από τη πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, επέλεξε να προχωρήσει περαιτέρω, στοχοποιώντας κινήματα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και τον Αλ. Τσίπρα. 

Καταρχάς, ο κ. Βορίδης δεν δίστασε να δηλώσει πως «αυτό το έγκλημα έχει συγκεκριμένη ταυτότητα: διαδηλωτές αναρχικοί, ακροαριστεροί πήγαν και πέταξαν μολότοφ, με αποτέλεσμα να καούν αθώοι άνθρωποι εργαζόμενοι μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο», τονίζοντας μάλιστα πως «δεν ήταν διαδηλωτές της Νέας Δημοκρατίας εκεί».

Στη συνέχεια μίλησε για την πρόσκληση του πρωθυπουργού προς τους πολιτικούς αρχηγούς «για να καταδικάσουν όλοι μαζί μια φρικτή πράξη τρομοκρατίας», υποστηρίζοντας πως «δεν είναι τυχαίο που ο κ. Τσίπρας δεν θέλησε να πάει». 

Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, ο κ. Βορίδης ισχυρίστηκε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «βρίσκεται στιμωγμένος ανάμεσα σε εκλεκτικές συγγένειες, προκειμένου να αποφύγει την ταύτισή του με όλους τους άλλους που χωρίς αστερίσκους καταδικάζουν αυτού του τύπου τη βία. Ο κ. Τσίπρας έπρεπε κάτι να βρει να πει προκειμένου να αποφύγει την ταύτισή του, γιατί ακριβώς διατηρεί επίμονα τις εκλεκτικές συγγένειές του με τον συγκεκριμένο χώρο. Αυτός ο χώρος που εκπροσωπεί ο κ. Τσίπρας – εγώ δεν τον ταυτίζω… δεν λέω ότι είναι το ίδιο- λέω όμως ότι διατηρεί μια προνομιακή σχέση, μια όμορη σχέση με αυτούς που ευθύνονται με την ευρεία έννοια με αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα» ανέφερε ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του είχε υπογραμμίσει ότι «η ανθρώπινη ζωή και ο πόνος των ανθρώπων που μένουν πίσω δεν μπορούν να υπηρετούν επικοινωνιακές σκοπιμότητες, ούτε να γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και συκοφάντησης των κοινωνικών αγώνων, τόσο τότε όσο και σήμερα».