Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Καταιγίδα» για Μητσοτάκη το ρουσφέτι στο νοσοκομείο Καρδίτσας

«Καταιγίδα» για Μητσοτάκη το ρουσφέτι στο νοσοκομείο Καρδίτσας

  • A-
  • A+
Ανάβει «φωτιές» σε Ν.Δ. και Μαξίμου ο 80χρονος πολιτευτής ● ΣΥΡΙΖΑ: Εξόφθαλμες περιπτώσεις ρουσφετιών ● ΚΙΝ. ΑΛΛ.: Αντί για άριστοι, οι αρεστοί ● Η κυβέρνηση σιωπά, ο Άδωνις κουνάει το δάχτυλο

Μπούμερανγκ γυρίζουν, όπως φαίνεται, για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση οι προεκλογικές (και όχι μόνο) φανφάρες περί αριστείας και αξιοκρατίας, ιδιαίτερα μετά τις αποκαλύψεις για τις ρουσφετολογικές προσλήψεις στον τομέα της Υγείας.

Την κατάσταση για το κυβερνών κόμμα έκανε ακόμη χειρότερη ο Κωνταντίνος Πατέρας, τον οποίο διόρισε το υπ. Υγείας διοικητή στο νοσοκομείο Καρδίτσας, όμως ο ορυμαγδός αντιδράσεων τον ανάγκασε να υποβάλει την παραίτησή του. 

Ο 80χρονος γυρολόγος πολιτευτής ομολόγησε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι είχε επαφές με τον πρωθυπουργό προεκλογικά και είχε συμφωνήσει να βοηθήσει το κόμμα να κερδίσει στις κάλπες ζητώντας ως αντάλλαγμα τη θέση του διοικητική στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

Παράλληλα, όπως αποκαλύπτει η «Εφ.Συν.» σε σημερινό ρεπορτάζ της, ο Κωνσταντίνος Πατέρας δεν αποτέλεσε προσωπική επιλογή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

«Τα αποκαλυπτήρια του επιτελικού κράτους»

Τις εξελίξεις σχολίασε σε αυστηρούς τόνους η Κομουνδούρου κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για ένοχη σιωπή και σημειώνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης τόσο με την περίπτωση του κ. Πατέρα όσο και με όλες τις υπόλοιπες εξόφθαλμες περιπτώσεις ρουσφετιών, επιβεβαιώνει πως αποτελεί τον πυρήνα του παλιού πολιτικού συστήματος.

Αυτού που οδήγησε ιστορικά τη χώρα στη χρεωκοπία».

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Ο κ. Πατέρας σήμερα έκανε τα αποκαλυπτήρια της "αριστείας" και του "επιτελικού κράτους" του κ. Μητσοτάκη. Παραδέχθηκε ότι συμφώνησε να διοριστεί διοικητής στο νοσοκομείο με αντάλλαγμα την επιστροφή του προεκλογικά στη Ν.Δ. Τη συναλλαγή δεν την έκανε με κάποιο τυχαίο στέλεχος της Ν.Δ., αλλά με τον ίδιο τον σημερινό Πρωθυπουργό.

Όσο και να σωπαίνει ενοχικά, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τοποθετηθεί δημόσια για τις χάρες σε κουμπάρους, πολιτευτές και συγγενείς στελεχών της Ν.Δ. σε βάρος της δημόσιας Υγείας και των φορολογουμένων.

Ο κ. Μητσοτάκης τόσο με την περίπτωση του κ. Πατέρα όσο και με όλες τις υπόλοιπες εξόφθαλμες περιπτώσεις ρουσφετιών, επιβεβαιώνει πως αποτελεί τον πυρήνα του παλιού πολιτικού συστήματος. Αυτού που οδήγησε ιστορικά τη χώρα στη χρεωκοπία.

«Δεν διεφώνησε...», «συνεφώνησε»

Δηκτικά σχολιάσει την παραδοχή Πατέρα και το Κίνημα Αλλαγής με τον εκπρόσωπο του κόμματος Παύλο Χρηστίδη να δηλώνει «ο κ. Πατέρας αποκάλυψε σήμερα πως χτίζει ο κ. Μητσοτάκης το δήθεν επιτελικό, στην ουσία βαθιά κομματικό, κράτος της ΝΔ. Ούτε αξιοκρατία, ούτε μεταρρυθμίσεις. Αντί για άριστοι, οι αρεστοί».

Η κυβέρνηση σιωπά, ο Άδωνις κουνάει το δάχτυλο

Τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Πατέρα δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής επισήμως η κυβέρνηση, ενώ ο πρωθυπουργός προσωπικά δεν έχει πάρει καμία θέση εδώ και τρεις ημέρες όπου υπάρχουν αντιδράσεις και δημοσιεύματα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Άδωνις Γεωργιάδης, τοποθετήθηκε μέσω ΣΚΑΪ κουνώντας το δάχτυλο προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε όσους ασκούν κριτική.

Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε χαρακτηριστικά: «ωραίος ο κανιβαλισμός, αλλά πρέπει να έχει και κάποια όρια. Ο κ. Πατέρας επελέγη από μια διαδικασία, πήρε τη θέση, έγινε η φασαρία και παραιτήθηκε. Ο κ. Κικίλιας έχει βάλει στη συγκεκριμένη διαδικασία κάτι πολύ σημαντικό που δεν υπήρχε πριν. Κάθε τρεις μήνες οι διοικητές των νοσοκομείων θα αξιολογούνται βάσει αποτελεσμάτων και θα μπορούν να παύονται αζημίως. Αυτή είναι μια σημαντική ασφαλιστική δικλείδα που θα δώσει στον υπουργό Υγείας τη δυνατότητα να παρακολουθεί τη χρηστή διοίκηση των νοσοκομείων. Όλοι μπορούν να μας ασκήσουν κριτική, ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτά που έχει κάνει, δεν μπορεί». 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ο 80χρονος Κ. Πατέρας «καρφώνει» Μητσοτάκη για το διορισμό στο νοσοκομείο Καρδίτσας
Ανάβουν... φωτιές σε Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργό οι ρουσφετολογικές προσλήψεις στον χώρο της Υγείας.
Ο 80χρονος Κ. Πατέρας «καρφώνει» Μητσοτάκη για το διορισμό στο νοσοκομείο Καρδίτσας
ΥΓΕΙΑ
Ο καπετάν Κωνσταντής, ο Κυριάκος και ο θεσσαλάρχης Τσιάρας
Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση «παραίτησε» τον Κωνσταντίνο Πατέρα από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καρδίτσας, από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η επιλογή του 81χρονου ήταν αφενός εν γνώσει του Μαξίμου, αφετέρου...
Ο καπετάν Κωνσταντής, ο Κυριάκος και ο θεσσαλάρχης Τσιάρας
ΥΓΕΙΑ
Ένας ρατσιστής στο τιμόνι του Νοσοκομείου Κω
Στην επιλογή του νέου διοικητή του Νοσοκομείου της Κω, Τάσου Τσαχουργιανίδη, τέως προέδρου της Ν.Δ. Λέρου, πρώην προέδρου του Σωματείου Υπαλλήλων Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου...
Ένας ρατσιστής στο τιμόνι του Νοσοκομείου Κω
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Παραίτηση Κικίλια για τα «ρουσφέτια» στην Υγεία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Ανεβάζει τους τόνους η αξιωματική αντιπολίτευση στο πλαίσιο της σύγκρουσης για τους ρουσφετολογικούς διορισμούς Κικίλια στον χώρο της Υγείας που δεν θυμίζουν σε τίποτα τα περί «αριστείας» που διαφήμιζε τόσον...
Παραίτηση Κικίλια για τα «ρουσφέτια» στην Υγεία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παραιτήθηκε μετά τον σάλο ο 80χρονος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας
Μόλις τρεις ημέρες κράτησε ο διορισμός του Κωνσταντίνου Πατέρα στη θέση του διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, καθώς, μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο 80χρονος παραιτήθηκε ή τον… παραίτησαν.
Παραιτήθηκε μετά τον σάλο ο 80χρονος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας
ΥΓΕΙΑ
Η δημόσια Υγεία στα χέρια πιστών, «γαλάζιων» παιδιών
Με ξεκάθαρα κομματικά κριτήρια και όχι αυτά της αξιοκρατίας, πόσο μάλλον της «αριστείας» που διαφημίζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επελέγησαν οι διοικητές των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Η δημόσια Υγεία στα χέρια πιστών, «γαλάζιων» παιδιών

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας