Την ημέρα που η κυβέρνηση περνά ένα ακόμη αντεργατικό νομοσχέδιο, ενώ η ακρίβεια και αισχροκέρδεια διαλύουν νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να μιλήσει για τις… προοπτικές της ελληνικής οικονομίας προς επενδυτές.
Από το το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με επενδυτές, εκπροσώπους εταιρειών διαχειριστών κεφαλαίων και τραπεζών.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τις μεταρρυθμίσεις, που αποτελούν προτεραιότητες της νέας κυβερνητικής θητείας με έμφαση στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, ενώ μίλησε ακόμη για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες με στόχο την αύξηση των μισθών και την περαιτέρω μείωση της ανεργίας.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον ρόλο της χώρας ως δύναμης σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, σημειώνουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν ότι ο Κ. Μητσοτάκης πέταξε το τυράκι των επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί μόνο κόμβο και σημείο εισόδου ενέργειας, αλλά επιδιώκει να μετατραπεί και σε πάροχο ενεργειακής ασφάλειας.
Επιπλέον, οι κυβερνητικές πηγές μεταδίδουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τον ρόλο, που μπορεί να παίξει η Ελλάδα ως μια σταθερή ευρωπαική δημοκρατία, γέφυρα όχι μόνο της Ανατολικής Μεσογείου με την Ευρώπη, αλλά και του Διαδρομου Ασίας-Μέσης Ανατολής- Ευρώπης και υπογράμμισε τη σημασία της συνδεσιμότητας με τη Νότια Ευρώπη και την Ανατολική Γειτονία.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας