Στις 2 Απριλίου θα βρεθεί στα Σκόπια ο πρωθυπουργός, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσκεψή του στη Βόρεια Μακεδονία μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα φθάσει στο αεροδρόμιο των Σκοπίων το πρωί της Τρίτης και στη συνέχεια θα μεταβεί στο κυβερνητικό μέγαρο, όπου θα υπάρξει επίσημη τελετή υποδοχής.
Ακολούθως, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ. Μετά το πέρας της συνάντησης θα υπάρξει συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Βόρειας Μακεδονίας.
Στη συνέχεια οι δύο Πρωθυπουργοί θα πραγματοποιήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.
Ο πρωθυπουργός θα έχει και συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι, ενώ θα συμμετέχει μαζί με τον Ζόραν Ζάεφ σε επιχειρηματικό φόρουμ.
Σημειώνεται ότι, χθες, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με επιχειρηματίες από τη Βόρεια Ελλάδα κατά την οποία υπογράμμισε τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.
