Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ενας μάλλον βολικός πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. για τα μάτια της Αντζελας Γκερέκου. Η αρπαγή της «ωραίας» Αντζελας προκάλεσε την οργή του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος απέστειλε επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά με την οποία εκφράζει τη λύπη και την έντονη ενόχλησή του, αναφέροντας σε πρώτο πρόσωπο στον πρωθυπουργό πως «δεν περίμενα ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνέπραττε σε μια τόσο “ανήθικη” και αντιαισθητική πολιτική πράξη, όπως αυτή της κ. Γκερέκου στην Κέρκυρα».

Στην πραγματικότητα η εξέλιξη, αν και αποτελεί πλήγμα για τα τοπικά ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα και δίνει την εντύπωση ότι η Χαριλάου Τρικούπη φυλλορροεί, διευκολύνει την ηγεσία του στο επιχείρημα ότι με τη Ν.Δ. είναι ιστορικοί πολιτικοί αντίπαλοι που συνεργάστηκαν το 2012 για λόγους εθνικής ανάγκης. Κάνοντας μια διαφορετική ανάγνωση, θα έλεγε κανείς ότι η ταύτισή τους είναι τέτοια που επιτρέπει μετεγγραφές στελεχών του ενός ή του άλλου κομματικού χώρου.

Επίθεση εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στην Αντζελα Γκερέκου, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να της προσάπτει ιδιοτελή κίνητρα, κατηγορώντας την για προσπάθεια να διασωθεί στη βουλευτική ιδιότητα. Συνεργάτες του υπενθύμιζαν ακόμη ότι μόλις πριν από δύο ημέρες η υφυπουργός είχε κάνει δημόσια δήλωση ότι θα ήταν υποψήφια με το ­ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι η συνεργασία και η ενότητα «είναι ο μόνος δρόμος για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος περιόδευσε χθες στη Λάρισα, περιφέρεια στην οποία κατέρχεται με το νέο κόμμα του Γ. Παπανδρέου ο Φίλιππος Σαχινίδης, αν και σε επίπεδο γενικής ρητορικής αποκηρύσσει την κινδυνολογία της Ν.Δ., η επιχειρηματολογία του είναι κινδυνολογική.

Είναι ενδεικτικά τα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη (Star), λέγοντας ότι αν διεξαχθούν δεύτερες εκλογές θα «έχουμε τινάξει» την οικονομία στον αέρα, θα παραταθεί το Μνημόνιο και θα «εκλιπαρούμε» για νέο δάνειο, ενώ παράλληλα προέβλεψε ότι θα δημιουργηθούν ταμειακές ανάγκες ύψους 15-20 δισ. ευρώ. Στο ίδιο μήκος κύματος δεν απέκλεισε νέα μέτρα, επισημαίνοντας ότι «μπορεί να υπάρξει δημοσιονομικό κενό και θα αναγκαστούμε ως χώρα να το καλύψουμε με μέτρα που δεν πρέπει να πάρουμε».

Θέλει ρόλο… εγγυητή

Αναφερόμενος στο θέμα των κυβερνητικών συνεργασιών, ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι το κόμμα του επιθυμεί να διαδραματίσει ρόλο εγγυητή «και όχι μπαλαντέρ». Ειδικότερα, έκανε λόγο για «μεγάλες συνειδητές συνεργασίες» στο πλαίσιο της πρότασης για κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή όλων των δημοκρατικών φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων και διευκρίνισε ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν ζητά μια θέση στην κυβέρνηση», αλλά συμφωνία στην εθνική στρατηγική.

Τη δέσμευση για παραμονή της χώρας στην Ευρώπη έθεσε ως όρο για πιθανή μετεκλογική σύμπραξη με την Κουμουνδούρου η Εύα Καϊλή σε ραδιοφωνική της συνέντευξη, επισημαίνοντας (ρ/σ «Βήμα FM») ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί «σε μια βάση να μείνουμε στην Ευρώπη και σε μια βάση να γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις για να μείνει η χώρα σε ευρωπαϊκή πορεία».

«Ολες οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς πρέπει να πάρουν την εντολή αν δεν καταφέρουν ο πρώτος και ο δεύτερος να κάνουν κυβέρνηση, και να μπει στο τραπέζι η πρόταση εξουσίας της Κεντροαριστεράς, ώστε να γίνει κυβέρνηση με το πρώτο κόμμα ή οικουμενική κυβέρνηση» πρότεινε ο Μ. Χρυσοχοΐδης (ρ/σ «Alpha 9,89»), ξορκίζοντας τις επαναληπτικές κάλπες.