Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τη δανειοδότηση των τραπεζών σε κόμματα και ΜΜΕ, κατέθεσε ο υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Μίμης Δαριώτης.

Σύμφωνα με τον κ. Δαριώτη, το δάνειο που έλαβε το 2002 από την Εθνική Τράπεζα ο ΣΥΡΙΖΑ, ύψους 27 εκατ. ευρώ, εξυπηρετείται κανονικά, έχει αποπληρωθεί ήδη κατά 71% και σήμερα οι συνολικές δανειακές του οφειλές είναι στα 7,950 εκατ. ευρώ. Συμπλήρωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει δάνειο αποκλειστικά από την Εθνική Τράπεζα, έχει πληρώσει όλους τους τόκους έως το 2016, ενώ το υπόλοιπο της οφειλής του εξυπηρετείται κανονικά και σε ότι αφορά τους τόκους και σε μεγάλο βαθμό και το κεφάλαιο.

Τέλος, ανέφερε ότι τον Σεπτέμβριο του 2014, το κόμμα ζήτησε και πήρε ένα επιπλέον δάνειο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ με εγγύηση την κρατική χρηματοδότησή του έως το 2018, ενώ διέψευσε ότι έγινε διπλή εκχώρησή της.