efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ Φώντας Μπαραλιάκος, μίλησε στα Παραπολιτικά στον απόηχο της επιστολής που συνυπέγραψε με 4 συναδέλφους του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ασκώντας κριτική στο επιτελικό κράτος και τους χειρισμούς του Μαξίμου

Ο Φώντας Μπαραλιάκος τόνισε την ανάγκη οι βουλευτές να έχουν «μεγαλύτερο ρόλο» στα «κέντρα λήψης αποφάσεων», προσθέτοντας για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ το επιτελικό κράτος έχει ευθύνη.

Παράλληλα, τόνισε, αναφερόμενος στον Άκη Σκέρτσο, πως «όσοι επιλέγονται από τον πρωθυπουργό, πρέπει να είναι πιο κοντά σε εμάς», εννοώντας τους βουλευτές που μεταφέρουν αιτήματα. 

«Προφανώς δεν υπάρχουν ούτε φέουδα ούτε τιμάρια, προφανώς και είμαστε ομάδα αλλά μιας κι αναφέρθηκε στα υπουργεία υπάρχει το επιτελικό κράτος. Από την πρώτη μέρα που ορκίζονται οι υπουργοί και αναλαμβάνουν τα χαρτοφυλάκιά τους τους παραδίδεται ένας μπλε φάκελος με το τι θα κάνουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους κι αυτό είναι σχεδιασμένο από την ομάδα του επιτελικού κράτους που μέσα σε αυτή την ομάδα είναι και ο κ. Σκέρτσος. Άρα έχει συμβολή το επιτελικό κράτος στον σχεδιασμό της υλοποίησης των έργων των υπουργείων και κάθε υπουργείο έχει να αναλάβει ένα ρόλο. Προφανώς δεν υπάρχουν εχθροί εντός των πυλών, δεν μπορώ να ξέρω ποιους εννοεί ως εχθρούς ο κ. Σκέρτσος, η δουλειά μας είναι η καθημερινότητα του πολίτη για αυτό μας εξέλεξαν οι συμπολίτες μας, σε αυτό προσπαθούμε να συμβάλλουμε όλοι μας και αυτό ήταν το βασικό νόημα του χθεσινού άρθρου», σχολίασε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις δηλώσεις του Άκη Σκέρτσου

«Όλοι κρινόμαστε, η κυβέρνηση κρίνεται. Εμείς είμαστε ένα κομμάτι που εκπροσωπούμε μια περιφερειακή ενότητα και απολογούμαστε για ότι συμβαίνει και δεν συμβαίνει στο κυβερνητικό πεδίο. Θέλουμε να έχουμε πιο ενεργό ρόλο και πιο ουσιαστικό στα κέντρα αποφάσεων των Αθηνών. Αισθανόμαστε ότι η φωνή μας δεν είναι τόσο δυνατή όσο θα έπρεπε εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις. […] Θέλουμε μεγαλύτερη παρέμβαση στα κέντρα αποφάσεων, στον σχεδιασμό που γίνεται όταν γίνεται για την υλοποίηση κάποιων έργων στην Περιφέρεια. Να μην αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς».

«Γενικότερα καλό είναι να λείπει η αφ’ υψηλού κριτική. Είμαστε όλοι μέσα στη μάχη της καθημερινότητας, δεν διεκδικούμε όλοι σταυρό, αλλά είμαστε όλοι μαζί, μια ομάδα. Μέσα σε μια οικογένεια, μπορούμε να εκφράζουμε την κριτική μας, όλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί στις τοποθετήσεις μας και αυτό ισχύει και για όσους επιλέγονται από τον πρωθυπουργό, που πρέπει να είναι κοντά σε μας, που είμαστε βουλευτές της Περιφέρειας, έχουμε μια “περπατησιά” στην τοπική κοινωνία, έχουμε την κριτική που μπορεί να φτάσει σε όσους σχεδιάζουν την επόμενη μέρα για τη χώρα μας», πρόσθεσε.