Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρνήθηκε ο Βουλκίδης στην προανακριτική τα περί εικονικών τιμολογίων
EURONIKISSI

Αρνήθηκε ο Βουλκίδης στην προανακριτική τα περί εικονικών τιμολογίων

  • A-
  • A+

Μπορεί οι τεχνικές της δωροδοκίας στην υπόθεση Novartis να έχουν περιγραφεί αναλυτικά με μαρτυρικές καταθέσεις και να περιλαμβάνουν συναλλαγές με εικονικά τιμολόγια, ωστόσο σήμερα (Πέμπτη) ο Εμμανουήλ Βουλκίδης, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στον μηχανισμό των «μαύρων ταμείων», επέλεξε να δηλώσει άγνοια.

Καταθέτοντας στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο κ. Βουλκίδης ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχουν εικονικά τιμολόγια», ενώ υποστήριξε ότι η εταιρία του έπαιρνε δουλειές αποκλειστικά και μόνο από τη Novartis, επειδή «αυτή είχε λεφτά».

Υπενθυμίζεται ότι ο μάρτυρας Σαράφης, περιγράφοντας τον μηχανισμό «ξεπλύματος δώρων», ανέφερε μεταξύ άλλων τα παρακάτω: 

«Τον Ιούλιο του έτους 2009 αποφασίστηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Νοβάρτις Ελλάς Αντώνη Σαρλικιώτη και από τον αντιπρόεδρο Κ. Φρουζή να χρησιμοποιηθεί ως μηχανισμός ξεπλύματος των δώρων που θα δίνονταν σε κρατικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους ο Εμμανουήλ Βουλκίδης και εταιρείες συμφερόντων του, αρχικά οι ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ».

Ειδικότερα, «ο Σαρλικιώτης είπε ότι έπρεπε να επιλεγεί για το ξέπλυμα κάποιος “εχέμυθος”, “έμπιστος” και “φίλος της εταιρείας” [...] Το πρώτο μαύρο χρήμα από το συγκεκριμένο μηχανισμό προέκυψε από παραγωγή και εκτύπωση 10.000 τευχών του περιοδικού ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ (5.000 x 2) που αντιστοιχούσαν σε 2 εικονικά ως προς το ύψος του τμήματος τιμολόγια», συνολικής αξίας 86.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια εκδόθηκε και τρίτο αξίας 8.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Τι είπε ο Βουλκίδης

Παρακάτω ακολουθούν οι απαντήσεις που έδωσε σήμερα ο κ. Βουλκίδης, σε ερωτήσεις που του έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, στην προανακριτική. 

Ερώτηση Αυγέρη: κ. Βουκλίδη είπατε ότι από το 2009 έως το 2013 κάνατε παράνομες πληρωμές προς τον κ. Δεσταμπασίδη. Είναι αλήθεια;
Απάντηση: Έτσι είναι.

Ερώτηση Αυγέρη: Μετά το 2013 συνεχίσατε τη συνεργασία με τον κ. Δεσταμπασίδη; 
Απάντηση: Ναι, και αυτό ήταν το μεγάλο μου λάθος. 

Αυγέρη: Σχετικά τώρα με τα εικονικά τιμολόγια;
Απάντηση: Δεν υπάρχουν εικονικά τιμολόγια. Αυτά που με κατηγορούν για το γήπεδο Βριλησσίων είναι ψέμματα και θα προχωρήσω σε μηνύσεις. 

Αυγέρη: Μα στον έλεγχο που έχει γίνει και υπάρχει στη δικογραφία τα εκδοθέντα τιμολόγια κρίνονται ως εικονικά και είναι 14 στον αριθμό. Υπάρχει και το σχετικό έγγραφο με τον αριθμό των τιμολογίων. 
Απάντηση: Σας είπα, δεν υπάρχουν εικονικά τιμολόγια. 

Αυγέρη: Η διευθύντρια του λογιστηρίου του Αθήνα 984, η υπεύθυνη διαφήμισης του ΣΚΑΙ και ο πρόεδρος του αθλητικού ομίλου Βριλησσίων έχουν καταθέσει ενόρκως ότι δεν έχει διαφημιστεί μέσω της εταιρείας σας η Novartis. Θα κάνετε και σε αυτούς μηνύσεις;
(Ο κ. Βουλκίδης δεν απάντησε). 

Αυγέρη: Τι έχετε να πείτε για τον κ. Σπανό ο οποίος από το 2006 έως το 2013 προχωρούσε σε αναλήψεις χρημάτων από λογαριασμό σας άνω του 1.100.000 ευρώ; 
Απάντηση: Μου έκανε εξυπηρέτηση, δεν ήταν παράνομη πράξη. Τα χρήματα αυτά τα έδινε σε μένα και στη σύζυγό μου. 

Αυγέρη: Μα γιατί έβγαιναν χρήματα από δυο λογαριασμούς σας άνω του ενός εκατομμυρίου...
Απάντηση: Ήταν περισσότερα. 

Αυγέρη: ...και δε γινόταν η συναλλαγή διατραπεζικά;
Απάντηση: Δεν ήταν παράνομο. 

Αυγέρη: Από το 2009 γιατί εμφανίζεται η εταιρεία σας να παίρνει δουλειές αποκλειστικά και μόνο από τη Novartis;
Απάντηση: Γιατί αυτή είχε λεφτά. 

Αυγέρη: Μπορείτε να μου πείτε γιατί ενώ το 2006, το 2007, σύμφωνα με τη δικογραφία, εισπράττατε 10.500 ευρώ και 1.350 ευρώ αντίστοιχα και ξαφνικά το 2009 ο τζίρος εκτινάχθηκε στις 158.500 ευρώ, το 2010 στις 174.000 ευρώ, το 2011 στις 256.000 ευρώ και το 2012 στις 344.943 ευρώ; 
Απάντηση: Σας είπα ότι η Novartis είχε χρήματα. 

Αυγέρη: Τώρα με τη ασχολείστε; 
Απάντηση: Δεν κάνω κάτι.

Αυγέρη: Και πώς επιβιώνετε;
Απάντηση: Επιβιώνω.

ΒΟΥΛΗ
Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για Παπαγγελόπουλο, μόνο με Ν.Δ.-ΚΙΝ.ΑΛΛ.
«Καυτή» ημέρα για το ελληνικό κοινοβούλιο, όπου μεταφέρεται η συζήτηση για το πόρισμα της προανακριτικής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο και τη Novartis.
Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για Παπαγγελόπουλο, μόνο με Ν.Δ.-ΚΙΝ.ΑΛΛ.
ΒΟΥΛΗ
Λάππας: Απουσιάζουν οι λέξεις «σκάνδαλο», «διαφθορά» από το πόρισμα της Ν.Δ.
Ο βουλευτής αποδομεί το πόρισμα της Ν.Δ. που στηρίχθηκε σε «καταθέσεις υπόδικων» για να δικαιολογηθεί «μια πολιτική απόφαση δίωξης» πρώην υπουργού. 
Λάππας: Απουσιάζουν οι λέξεις «σκάνδαλο», «διαφθορά» από το πόρισμα της Ν.Δ.
ΒΟΥΛΗ
Σκληρή απάντηση Παπαγγελόπουλου στο πόρισμα της Ν.Δ.
Για «πρωτοφανή, παράνομη και κατάπτυστη πολιτική δίωξη σε βάρος ενός αθώου», κάνει λόγο ο Παπαγγελόπουλος, με δήλωσή του, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Ν.Δ. που προτείνει προς την ειδική...
Σκληρή απάντηση Παπαγγελόπουλου στο πόρισμα της Ν.Δ.
ΒΟΥΛΗ
Ο Παπαγγελόπουλος ζητάει να κληθεί εκ νέου στην προανακριτική επιτροπή
Νέα σημαντικά και κρίσιμα στοιχεία «για την απόδειξη της αθωότητάς του και την ανεύρεση της αλήθειας» επικαλείται ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ζητάει να κληθεί εκ νέου στην προανακριτική επιτροπή.
Ο Παπαγγελόπουλος ζητάει να κληθεί εκ νέου στην προανακριτική επιτροπή
ΒΟΥΛΗ
Κατήγγειλε παραβίαση δικαιωμάτων και αποχώρησε από την προανακριτική
Ο Δημ. Παπαγγελόπουλος φέρεται να τόνισε πως η επιτροπή δεν αποδέχθηκε μια σειρά αιτημάτων του, όπως η κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή με τον Αντ. Σαμαρά
Κατήγγειλε παραβίαση δικαιωμάτων και αποχώρησε από την προανακριτική

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας