Θλίψη και οργή γεμίζει τον πολιτικό κόσμο η πολύνεκρη επίθεση στο Παρίσι. Την αλληλεγγύη των Ελλήνων στα θύματα εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με δήλωσή του. Η μισαλλοδοξία και η τυφλή βία στρέφονται ενάντια στη δημοκρατία και την ισότητα, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει:
«Εκ μέρους των Ελλήνων, εκφράζω τη βαθιά μας θλίψη και τον αποτροπιασμό μας για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.
Οι Έλληνες είμαστε αλληλέγγυοι στις οικογένειες των αθώων θυμάτων και συμμετέχουμε στο πένθος του φίλου Γαλλικού λαού».
Καταδικάζει την επίθεση ο Βενιζέλος
Σε καταδίκη της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού «Charlie Hebdo» στο Παρίσι, προέβη και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σε δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος, εξέφρασε την οργή της ελληνικής πλευράς και καταδίκασε απερίφραστα την προκλητική και βάρβαρη πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού «Charlie Hebdo» στο Παρίσι.
Παράλληλα, εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων της επίθεσης, στον γαλλικό λαό και τις γαλλικές Αρχές.
Καταλήγοντας, διαβεβαίωσε τη γαλλική κυβέρνηση, ότι η Ελλάδα παραμένει στο πλευρό της, ως σταθερός σύμμαχος όσων αγωνίζονται υπέρ της ελευθερίας και κατά της τρομοκρατίας.
ΣΥΡΙΖΑ: «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας»
Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού «Charlie Hebdo»:
«Η βάρβαρη επίθεση στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού “Charlie Hebdo” που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 12 άτομα, γεμίζει με θλίψη και οργή κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο και κάθε δημοκρατικό πολίτη.
»Η μισαλλοδοξία και η τυφλή βία στρέφονται ενάντια στη δημοκρατία και την ισότητα, ενάντια στις αρχές του Διαφωτισμού, ενάντια στην ίδια την Ευρώπη και τους πολίτες της, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και καταγωγής. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών, στο γαλλικό λαό».
Ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο Τύπου της ΔΗΜΑΡ. «Η σημερινή πολύνεκρη επίθεση στο Παρίσι, στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού “Charlie Hebdo”, αποδεικνύει ότι ο εφιάλτης της τρομοκρατίας και της μισαλλοδοξίας δεν είναι απλώς μια μακρινή απειλή. Φωλιάζει στις μητροπόλεις της Δύσης. Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες δεν μπορούν να ανεχθούν τη δολοφονική μανία και τη βαρβαρότητα του τυφλού φανατισμού».
O πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος για το ίδιο θέμα εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Θέλω να κάνω μία δήλωση συμπαράστασης στο γαλλικό λαό για το τρομοκρατικό κτύπημα που έγινε σήμερα στη Γαλλία και τη δολοφονία δημοσιογράφων και σκιτσογράφων από φονταμενταλιστές ισλαμιστές μέσα στο κέντρο του Παρισιού. Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου, τη συμπαράσταση για την ελεύθερη δημοσιογραφία και την ελευθερία του λόγου, της γραφής και του Τύπου και να προειδοποιήσω ότι το σύνολο των ελεύθερων ανθρώπων θα πρέπει να ενωθούμε απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα».
Επίθεση στην ελευθερία του Τύπου», «επίθεση στην ίδια τη Δημοκρατία», χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Πεταλωτής, την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που έγινε στο Παρίσι, με στόχο τα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo.
Στη δήλωσή του, τονίζει επίσης, ότι «δεν αρκεί να εκφράζουμε την καταδίκη μας απέναντι σε αυτή την αποτρόπαια πράξη που είχε ως αποτέλεσμα έντεκα άτομα να χάσουν τη ζωή τους», για να υπογραμμίσει, ότι «οφείλουμε να στρατευθούμε ενεργά για την προάσπιση της ελευθερίας της έκφρασης και την αντιμετώπιση των ολοκληρωτικών ιδεών που υποκινούν την τρομοκρατία».
