Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε ολομέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης προέβη χθες -ημέρα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας- η Ν.Δ. Δείχνοντας παράλληλα το μάλλον όψιμο ενδιαφέρον της για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, από την αξιωματική αντιπολίτευση συμπέραναν ότι «δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που δεν είναι απέναντι στην κυβέρνηση της αναξιοπιστίας».

Σε μια προσπάθεια να «αγκαλιάσει» το κύμα διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό και να αξιοποιήσει πολιτικά προς όφελος της Συγγρού τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε λόγο -κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών- για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση από τότε που ανέλαβε αυτή η συγκυβέρνηση, προσθέτοντας ότι «ο κόσμος εκφράζει αντίθεση και αγωνία για το αύριο, όμως κατά κύριο λόγο εκφράζει αγανάκτηση για τη σκόπιμη εξαπάτησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Το συμπέρασμα, σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, είναι πως η κρίση «δεν τελειώνει με ψέματα και ο τόπος δεν κυβερνιέται με ψέματα», ενώ καταλόγισε στους επιτελείς του Μαξίμου απόπειρα κατασκευής εχθρών, χαρακτηρίζοντας «παραμύθι» τον ισχυρισμό περί σχεδίου αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης από το εξωτερικό και το εσωτερικό.

«Αν έχει αποδείξεις, να καταθέσει στοιχεία. Με τη σιωπή της, φαίνεται πως αυτό είναι μια απόπειρα συκοφαντίας όσων διαδηλώνουν απέναντί της», τόνισε ο εκπρόσωπος της Συγγρού έπειτα από σχετική ερώτηση.

Σκληρή απάντηση

Στο μεταξύ, η αναφορά του κ. Κουμουτσάκου, ότι η κυβέρνηση παριστάνει πως διαπραγματεύεται σκληρά και καλλιεργεί «τον μύθο της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης», προκάλεσε τη σκληρή απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη, η οποία θύμισε ότι η Ν.Δ. «έχει καλέσει επανειλημμένα την κυβέρνηση να υπογράψει λευκά χαρτιά στους δανειστές».

Σημείωσε δε ότι οι προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή για το ασφαλιστικό (ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές, συμψηφισμός οφειλών στον ΟΓΑ με τις αγροτικές επιδοτήσεις, μειώσεις μισθών) «μόνο γραμμή για σκληρή διαπραγμάτευση δεν θα μπορούσαν να αποτελούν».

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. Σάββα Αναστασιάδη, ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις του πρώην αρχηγού του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, μέσω των περίφημων «Ζαππείων», πριν από τις εκλογές του 2012, αποτελούσαν «νεανικές τρέλες» και «ίσως δεν είχαμε συλλάβει κι εμείς το μέγεθος του προβλήματος» (Πρακτορείο 104,9 FM).

Χθες το μεσημέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, David D. Pearce, η οποία σε σχετική ανακοίνωση της Συγγρού χαρακτηρίστηκε «εθιμοτυπική».