Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Χτύπησε «κόκκινο» η κυβερνητική υποκρισία και προκλητικότητα, μετά τη σημερινή τοποθέτηση του Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις πολιτικές που ακολουθεί το Μαξίμου στο θέμα της γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας. 

Μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προχώρησε σε μια εξωφρενική προσπάθεια συμψηφισμού των θυμάτων της γενοκτονίας με τα θύματα της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου, χωρίς να διστάσει να προσθέσει: «Δεν νομίζω ότι η Ελλάδα μεροληπτεί ή ότι η Ελλάδα κλείνει τα μάτια» για όσα τραγικά λαμβάνουν χώρα στον Παλαιστινιακό θύλακα. 

«Η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για “ισορροπημένη πολιτική” της Ελλάδας στο ζήτημα της Γάζας είναι μια κυνική όσο και ντροπιαστική τοποθέτηση που επιβεβαιώνει τη στάση της Κυβέρνησης στην εξελισσόμενη ανθρωπιστική τραγωδία και στα εγκλήματα εις βάρος του παλαιστινιακού λαού», υπογράμμισε από την πλευρά του ο υπεύθυνος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος. 

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει «άμεσα και επισήμως» για το εάν υιοθετεί τη δήλωση του εκπροσώπου της και έθεσε τις παρακάτω ερωτήσεις:

  • Ασκεί πολιτική ισορροπιών και ίσων αποστάσεων, σε μια κρίση απρόβλεπτων διαστάσεων -όπως άλλωστε δείχνει η στάση της με την αρνητική της στάση στις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για επανέναρξη της ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή;
  • Έτσι εννοεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη την εξωτερική πολιτική «αρχών» που διατείνεται ότι εφαρμόζει;
  • «Αρχές» της είναι η ανοχή στη βία, στη δολοφονία αμάχων, στον εκτοπισμό, στην εθνοκάθαρση;

«Για την Ελλάδα δεν έπρεπε να υπάρχει οποιαδήποτε ανοχή στον θάνατο παιδιών, στην ισοπέδωση μιας ολόκληρης περιοχής, στην εθνοκάθαρση. Καμία “ισορροπία” απέναντι στη φρίκη», υπογράμμισε επίσης ο Δημ. Μάντζος.

Απάντηση Μαρινάκη

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος απάντησε στα όσα δήλωσε ο Δ. Μάντζος