«Να αποδοθεί Δικαιοσύνη για τον Αντώνη Καρυώτη». Αυτό ζητά η τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίνα Κασιμάτη, η οποία σχολιάζει τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για «το έγκλημα στο BLUE HORIZON».
Όπως τονίζει μεταξύ άλλων η κ. Κασιμάτη, «ο κ. Μητσοτάκης, αντί να μιλήσει αναλυτικά και να πει τα πράγματα με το όνομά τους για τους υπαιτίους, μιλάει ως ψευδεπίγραφος Καλός Ποιμένας για “συλλογικό αναστοχασμό” στο πλαίσιο του κυβερνητικού δόγματος της συλλογικής ευθύνης. Διαχέοντας τις ευθύνες της Πολιτείας, δηλαδή της διακυβέρνησής του, τελικά στην κοινωνία».
Αφού αναφέρεται στο τραγικό περιστατικό και στο πλήρωμα του Blue Horizon, τονίζει με νόημα πως η προανάκριση θα πρέπει να καταδείξει όλο το φάσμα των πράξεων και παραλείψεων-παραβιάσεων κανόνων ασφαλείας που επέτρεψαν συστημικά αυτό να επισυμβεί. Και αφορούν στην Ακτοπλοϊκή Εταιρεία BLUE STAR, Όμιλος Attica Group — η Διοίκηση της οποίας παρέλειψε ακόμα και εκ των υστέρων να επιδείξει κοινωνική συνείδηση και να συλλυπηθεί την οικογένεια του θύματος στη, μόλις 29 λέξεων, ανακοίνωσή της — αλλά και στο Λιμενικό που είχε καθήκον να βρίσκεται στο σημείο για την επιθεώρηση του απόπλου. Στην ίδια κατεύθυνση απαιτείται να λειτουργήσει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την πλήρη διαλεύκανση του Εγκλήματος και την απόδοση ευθυνών σε ζητήματα αρμοδιότητάς του, όπου αυτές ανήκουν. Να αποδοθεί Δικαιοσύνη για τον Αντώνη Καρυώτη».
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «Δεν θα αναφερθώ σε όσα η Δικαιοσύνη και το κράτος ερευνήσουν και θα εντοπίσουν. Ή στους ενόχους που θα τιμωρηθούν για την υπόθεση. Όλα αυτά θα γίνουν». Πρόσθεσε πως «Ξέρω, όμως, ότι τίποτα δεν τον φέρνει πίσω για να ακούσει τη συγγνώμη ενός συλλογικού αναστοχασμού. Η απώλειά του, ωστόσο, παραμένει ένα σήμα κινδύνου, αφύπνισης και ανάταξης».
