Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Για καθαρή υποκλοπή προσωπικών δεδομένων κάνουν λόγο στη Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Μάλιστα συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη θέτουν το ερώτημα γιατί δεν έχει παρέμβει ακόμη η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Μετά τη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου της ΟΝΝΕΔ, στην οποία συμμετείχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κύκλοι της Ν.Δ. ξεκαθάρισαν πως η Νέα Δημοκρατία πλέον θα επανεξετάσει τη στάση της σε σχέση με τις ψηφοφορίες των νομοσχεδίων στη Βουλή, καθώς όπως έλεγαν χαρακτηριστικά συνεργάτες του κ.Μεϊμαράκη «τίποτε δεν είναι ίδιο με την Παρασκευή».

Οι ίδιες πηγές υποστήριζαν επίσης ότι ο κ. Τσίπρας, γνώριζε για τα όσα αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης, γιατί καταρχήν, όπως έλεγαν, ήταν δική του επιλογή, προσθέτοντας ότι δεν γνώριζε μόνο ο πρωθυπουργός, αλλά και σύμφωνα και με τα λεγόμενά του και ο Πάνος Καμμένος. «Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να τηρεί σιγή ιχθύος, και θα πρέπει όχι μόνο να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά, αλλά να φέρει και πειστικές απαντήσεις για τους λόγους που αποφάσισε να διώξει τον κ. Βαρουφάκη», ανέφεραν οι ίδιες πηγές .

Νωρίτερα, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κάλεσαν τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή «αν ήταν σε γνώση του ή υπό την έγκρισή του το λεπτομερές εναλλακτικό σχέδιο του πρώην υπουργού Οικονομικών για μετάβαση σε εθνικό νόμισμα με δημιουργία παρατραπεζικού συστήματος, υπεξαίρεση δημόσιου υλικού και υποκλοπή προσωπικών δεδομένων».

Παράλληλα, οι βουλευτές της Ν.Δ. επισήμαναν ότι οι ενέργειες που αποδίδονται στον πρώην υπουργό Οικονομικών, όπως αναφέρονται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», συνιστούν εκτροπή που επισείουν την απόδοση όχι μόνο πολιτικών αλλά τυχόν και ποινικών ευθυνών και ζητούν να διερευνηθεί πολιτικά και δικαστικά το θέμα.

Από την πλευρά του το Ποτάμι μιλάει για «εξωφρενικά σχέδια του κυβερνητικού λόμπι της δραχμής» και καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει θέση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τα εξωφρενικά σχέδια του κυβερνητικού λόμπι της δραχμής και ο Πρωθυπουργός δεν έχει πάρει θέση. Κι αυτό παρότι ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκαλύπτει ότι τα σχέδια εκπονήθηκαν σε συνεννόηση μαζί του. Καλούμε ξανά τον κ.Τσίπρα να απαντήσει καθαρά στον ελληνικό λαό:

– ‘Ηταν σε γνώση του οι συγκεκριμένες πραξικοπηματικές ενέργειες που προετοίμαζαν την επιστροφή στη δραχμή;

Απαντήσεις πρέπει να δώσουν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής της διαπραγμάτευσης κ. Δραγασάκης αλλά και ο υπουργός Επικρατείας κ.Παππάς.

Οι τυχοδιωκτισμοί που οδηγούν σε εγκλήματα δεν είναι κομματικά μυστικά και δεν μπορούν να καλύπτονται.