Νέα σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε δηλώσεις του αργά χθες βράδυ μετά την περιοδεία του στο Κερατσίνι και την Δραπετσώνα.
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 επιτέθηκε στον υπουργό Εργασίας λέγοντας τα εξής: «Ο κ. Χατζηδάκης λέει όλα τα σωστά πράγματα, ότι πρέπει να παταχθεί η αδήλωτη εργασία, ότι πρέπει να προστατευθεί το προλεταριάτο και οι άνθρωποι που δουλεύουν με τηλεργασία. Αλλά μην κοιτάτε τα λόγια του, κοιτάξτε τις πράξεις του.
»Γιατί ουσιαστικά το μόνο πράγμα που κάνει μέσα από τις εξατομικευμένες συμβάσεις εργασίας, είναι να καταστρέφει όποιο μικρό δείγμα διαπραγματευτικής δύναμης έχει απομείνει στην μισθωτή εργασία. Αυτή η κίνηση προς τις ατομικές συμβάσεις, η απορρύθμιση της αγοράς θα φέρει μεγαλύτερη υπανάπτυξη για όλη τη χώρα» είπε.
Επίσης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε την κυβέρνηση τονίζοντας ότι δεν έχει δικαίωμα να αισιοδοξεί, γιατί «δεν έχει κάνει τίποτα για να προκαλεί την αισιοδοξία». «Αν εμείς δεν πάρουμε ως λαός τα πράγματα στα χέρια μας, αυτό το τσουνάμι θα χτυπήσει σφόδρα την ώρα που θα συνερχόμαστε» πρόσθεσε.
Για το άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων, ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την ελπίδα «όλοι, οι άνθρωποι μας να αναπνεύσουν, τα μαγαζιά να λειτουργήσουν». Ωστόσο, σημείωσε, «η μεγάλη αγωνία είναι όμως, ότι με το που θα αρχίσει να φεύγει η πανδημία, η υγειονομική, και θα αρχίσουν να δουλεύουν οι άνθρωποι, θα έρθουν τα δάνεια, θα έρθουν οι πλειστηριασμοί, θα σταματήσουν τα “πεντακοσάρια” και θα αναπτυχθεί και θα φανεί στον κόσμο το τσουνάμι των λουκέτων και της ανεργίας, που τώρα είναι κρυφή».
Αναφερόμενος τέλος στο άνοιγμα του τουρισμού, ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 υπογράμμισε το κόμμα του «πέρυσι έλεγε στην Κυβέρνηση -αλλά η Κυβέρνηση δεν μας άκουγε και μας λοιδορούσε- ότι έπρεπε να έρχονται οι τουρίστες μετά από pcr – μοριακό τεστ και κατά την άφιξη τους να κάνουν rapid test, ο κ. Μητσοτάκης μας κορόιδευε τότε με εκείνον τον ανόητο αλγόριθμο, που του είχαν πουλήσει κάποιοι επιτήδειοι, ελπίζουμε τουλάχιστον φέτος αυτό (τα 2 τεστ δηλαδή) να γίνει».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
