Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Κυβερνητικό μπάχαλο με βαρύ κόστος για τους εμπόρους καταγγέλλει το Κίνημα Αλλαγής αναφορικά με την απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη. «Αλλα λέει ο κ. Μητσοτάκης το πρωί, άλλα αποφασίζουν οι λοιμωξιολόγοι, άλλα εφαρμόζονται. Το αλαλούμ της κυβέρνησης της Ν.Δ. συνεχίζεται και στοιχίζει πολύ ακριβά», ήταν το αιχμηρό σχόλιο που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι η παράταση του λοκντάουν μέχρι τις 12 Απριλίου οδηγεί σε απόλυτο οικονομικό αδιέξοδο τον εμπορικό κόσμο στις τρεις περιοχές και εγκαλούν την κυβέρνηση για αλλοπρόσαλλες ενέργειες με μοναδικό κριτήριο την επικοινωνιακή της επιβίωση. Σύμφωνα με το κόμμα της Κεντροαριστεράς, οι επιχειρήσεις των επίμαχων περιοχών έπεσαν θύματα όχι μόνο της πανδημίας αλλά και της προχειρότητας και αναξιοπιστίας της κυβέρνησης και για τον λόγο αυτό προτείνουν μέτρα άμεσης δράσης για να μπορέσουν -όπως λένε- οι θιγόμενοι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Συγκεκριμένα, εισηγούνται, πρώτον, αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στους πληττόμενους ΚΑΔ, ως ελάχιστο μέτρο στήριξης της πραγματικής οικονομίας που βρίσκεται σε οριακό σημείο, δεύτερον, μη επιστρεπτέα προκαταβολή για τον Απρίλιο και όσο θα συνεχίζεται το λοκντάουν για το σύνολο των πληττόμενων επιχειρήσεων και τρίτον, μηδενική υποχρέωση καταβολής ενοικίου για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Εργασιακά

Στο μεταξύ, με αφορμή την έναρξη της συζήτησης για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης στη Βουλή, στο Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζουν, όπως έγραψε η «Εφ.Συν.» του Σαββατοκύριακου, ότι πρόκειται για μια ευκαιρία να μπορέσει η χώρα να ξεπεράσει την πανδημία και να επουλώσει τις πληγές της. Ωστόσο, όπως σημειώνουν, η Ν.Δ. κινείται εν κρυπτώ και ερήμην της κοινωνίας, ενώ και το περιεχόμενο των προτάσεων που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης πρόσφατα μοιάζει με έκθεση ιδεών και παραπέμπει σε ένα πρόγραμμα που ευνοεί μόνο τους λίγους και τους ισχυρούς.

Στο πνεύμα αυτό, σχολιάζοντας δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης στο πεδίο των εργασιακών, με προβληματισμό διαπίστωναν ότι η κυβέρνηση προωθεί αντεργατικά μέτρα, με κατεύθυνση οι πιο αδύναμοι να πληρώσουν και πάλι το βάρος της κρίσης. Και ξεκαθαρίζουν ότι το Κίνημα Αλλαγής, στέκεται απέναντι σε πολιτικές που καθηλώνουν τα εργατικά δικαιώματα και θα αγωνιστεί με προτάσεις υπέρ της ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη και ενός πλαισίου στο εργασιακό πεδίο με αξιοπρεπείς αμοιβές και δικαιώματα.