Απαντήσεις στον Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και στους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής έδωσε σήμερα (Τρίτη) η Φώφη Γεννηματά, στη σκιά των αναταράξεων που κλονίζουν το κόμμα.
Στην ομιλία της κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Οργανωτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝ.ΑΛΛ., η κ. Γεννημάτα υποστήριξε ότι «η ρήξη και η σύγκρουση δεν ήταν και δεν είναι ποτέ δική μου επιλογή».
Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει ότι «έχω και και έχουμε την ευθύνη των δύσκολων αλλά και αναγκαίων αποφάσεων».
Η κ. Γεννηματά επιχείρησε να κλείσει το θέμα εκεί, προκειμένου να μην κλιμακωθεί η εσωστρέφεια το κόμμα, εν όψει μάλιστα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα ενότητας προς τα στελέχη του κόμματος:
«Σας θέλω όλους και πάντα και τώρα, δίπλα στην πρώτη γραμμή της μάχης, για να πάμε μπροστά με βάση το πολιτικό και εκλογικό μας σχέδιο… Η εσωστρέφεια ρίχνει νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε.
Σημειώνεται ότι η Χαριλάου Τρικούπη απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου στον ΣΚΑΪ, το βράδυ της Δευτέρας, σχετικά με όσα του καταλογίζονται από την πλευρά της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να μην τροφοδοτήσει περαιτέρω την αντιπαράθεση και με σαφή επιδίωξη να πέσουν οι τόνοι.
Σημειώνεται ότι κατά την πολύωρη συνεδρίαση δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις και ο προβληματισμός για το κλίμα που διαμορφώνεται, ωστόσο επικράτησαν χαμηλοί τόνοι και εκφράστηκε η ανάγκη για ενότητα και συστράτευση όλων, εν όψει των εθνικών εκλογών.
Η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής μετά τη συνεδρίαση ανέφερε τα εξής:
«Μετά από την πολύωρη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.»
Προεκλογικές βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα
Εξάλλου, στην ομιλία της η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας αφενός να καταδείξει τα πολιτικά σφάλματα της κυβέρνησης κι αφετέρου να υπογραμμίσει ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι αυτό που εκφράζει τον κεντροαριστερό, προοδευτικό χώρο.
«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την προοδευτική παράταξη και γι’ αυτό στις εκλογές πρέπει να ηττηθεί οριστικά… Εμείς εκφράζουμε τον προοδευτικό χώρο στην Ελλάδα και τον θέλουμε ισχυρό», δήλωσε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε τα παρακάτω:
- Να τελειώνουμε με τις απομιμήσεις και να απελευθερωθούν οι προοδευτικοί πολίτες που αναζητούν την ελπίδα. Με αυτούς τους πολίτες, αλλά και με όσους επέλεξαν άλλους δρόμους κάτω από τις αντίξοες συνθήκες των ευρωεκλογών, έχουμε από σήμερα ανοιχτό διάλογο.
- Ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα, ηττήθηκε, αποδοκιμάστηκε, φεύγει. Αφήνει βαριά κληρονομιά με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και τις υποχωρήσεις που έκανε στους δανειστές, την καθήλωση της οικονομίας, τους εξοντωτικούς φόρους, τη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, την εγκατάλειψη της νέας γενιάς. Σκληρές συντηρητικές πολιτικές που δεν μπορούν να συνεχιστούν.
- Ο κ. Τσίπρας φεύγει με έντονη την εικόνα του διχασμού που καλλιέργησε και με παραχωρήσεις σε εθνικά θέματα. Αντιμετώπισε το προσφυγικό αλλά και τις κρίσεις με τις φωτιές και τις πλημμύρες με κυνισμό, αλαζονεία και χωρίς ίχνος ανθρωπιάς.
- Φεύγει έχοντας τραυματίσει βαριά την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος με τα φαινόμενα καθεστωτισμού, παρακμής και εκφυλισμού, που ο ίδιος προκάλεσε.
- Δυστυχώς όχι μόνο προσπάθησε να απαλλάξει τη ΝΔ από τις ευθύνες της για την κρίση αλλά έγινε και ο μέγας χορηγός του κ. Μητσοτάκη. Ευτέλισε τις προοδευτικές αρχές και αξίες, προκάλεσε συντηρητική στροφή και δημιούργησε τις συνθήκες για επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές.
- Και τώρα επιστρατεύει το τελευταίο παραμύθι. Ζητά την ψήφο του Ελληνικού λαού για να ανακοπεί δήθεν τη δεξιά!
Καταλήγοντας, η κ. Γεννηματά απηύθυνε «πρόσκληση συστράτευσης» προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες, τονίζοντας ότι «είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για το μέλλον μας».
