Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Προτάσεις υπάρχουν για όλα. Του ΔΟΛ είναι η πιο περίπλοκη…». Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση απάντησε χθες στενός συνεργάτης του ομογενή επιχειρηματία από τη Ρωσία, Ιβάν Σαββίδη, στο ερώτημα της «Εφ.Συν.» αν υπάρχει σοβαρό επιχειρηματικό ενδιαφέρον εκ μέρους του για το άλλοτε κραταιό δημοσιογραφικό συγκρότημα.

Γεγονός είναι ότι ο Ιβάν Σαββίδης «σαρώνει» κάθε επιχειρηματική ευκαιρία που θα ενισχύσει το κύρος και τα κέρδη του στην Ελλάδα. Κι επίσης, ότι έχει στο επιτελείο του τους κατάλληλους ανθρώπους που θα ανιχνεύσουν τις ευκαιρίες αυτές.

Αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο κινείται είναι ο ΠΑΟΚ, η ΣΕΚΑΠ, το ιστορικό ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς», η «Σουρωτή» (την οποία μάλιστα άρπαξε μέσα από τα χέρια της πολυεθνικής Coca Cola), άρα… γιατί όχι και ο ΔΟΛ;

Αλλωστε, ένας χώρος που τον ενδιαφέρει και στον οποίο δεν έχει ακόμη πατήσει το πόδι του είναι ο χώρος των ΜΜΕ. Απόδειξη, η συμμετοχή του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και το «ζεστό χρήμα» που έριξε όταν ήρθε η στιγμή να το κάνει.

«Για το Μέγκα υπήρξε πράγματι ενδιαφέρον. Εφόσον ολοκληρωνόταν ο διαγωνισμός για την εκχώρηση των τηλεοπτικών αδειών, θα γίνονταν συγκεκριμένες προτάσεις πέρα από διερευνητικές συζητήσεις. Ομως η περίπτωση του ΔΟΛ είναι πιο περίπλοκη…», ανέφερε άνθρωπος από το περιβάλλον του κ. Σαββίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόκτηση ενός ισχυρού δημοσιογραφικού συγκροτήματος δεν αφήνει αδιάφορο τον ομογενή επιχειρηματία. Γι’ αυτόν τον λόγο, υψηλόβαθμα στελέχη του εταιρικού του ομίλου Dimera ήδη ασχολούνται με το θέμα.

Ομως η κατάσταση του ΔΟΛ είναι περίπλοκη, λόγω των οικονομικών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες. Γιατί ένας επιχειρηματίας να πάρει μια επιχείρηση φορτωμένη με χρέη τώρα και όχι «καθαρή από βάρη» μετά την εκκαθάριση εν λειτουργία, μετά δυο-τρία χρόνια;

Σε αυτό, πάντως, ο Ιβάν Σαββίδης έχει την εμπειρία του ΠΑΟΚ. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δέχτηκε αμέσως τον διακανονισμό που πρότεινε για τη δημοφιλή βορειοελλαδίτικη ΠΑΕ, εισπράττοντας σχεδόν 11 εκατομμύρια ευρώ «ζεστό χρήμα» αλλά «κουρεύοντας» τα πανωτόκια.