Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ μονοπώλησε το ενδιαφέρον στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας τις τελευταίες δύο ημέρες, παρά τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. Στον απόηχο του ταξιδιού του Γάλλου προέδρου κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία επιδίδονται σε πόλεμο ανακοινώσεων με αλληλοκατηγορίες.

Η Συγγρού επισήμανε σε ανακοίνωσή της ότι ο «κ. Τσίπρας παίζει με τη φωτιά» προσθέτοντας ότι δημιουργεί σύγχυση, αβεβαιότητα και ανησυχία.

«Μιλά για “παρεμβάσεις ενάντια στην προοπτική επιτυχίας του ελληνικού προγράμματος”, που “στόχο έχουν τη διαίρεση της Ευρώπης”. Μιλά για κινδύνους που ξεκινούν από την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος και φτάνουν στη διαίρεση της Ευρώπης» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας, η Ν.Δ. «βλέπει» πως ο πρωθυπουργός «κάτι σοβαρό συμβαίνει και κάτι προετοιμάζει» για να τονίσει «Η χώρα δεν αντέχει άλλο πείραμα Τσίπρα».

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από το Μαξίμου με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού να σχολιάζει σημειώνοντας «Φαίνεται ότι ο απόηχος της επίσκεψης Ολλάντ, και τα θερμά του λόγια για την Ελλάδα και την Κυβέρνησή της, έφτασαν μέχρι την Μαδρίτη, όπου διεξάγεται ο τρέχων γύρος αντιπαράθεσης για την ηγεσία της ΝΔ».

«Έτσι, αυτοί που δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ, αυτοί που πίεζαν την κυβέρνηση να υπογράψει λευκά χαρτιά, αυτοί που καταψήφισαν από υποτιθέμενη κοινωνική ευαισθησία τα μέτρα, αλλά δεν έχουν βγάλει άχνα για τους πλειστηριασμούς, κατηγορούν απόψε την κυβέρνηση ότι «παίζει με την φωτιά», υπονοώντας ότι διαπραγματεύεται στα αλήθεια. Κάτι που αυτοί ποτέ δεν διανοήθηκαν να κάνουν. Ας ασχοληθούν με την εικόνα που παρουσιάζουν, και ας αφήσουν στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα της κοινωνίας. Ούτως ή άλλως ο ελληνικός λαός αυτό έχει αποφασίσει» αναφέρει το Μαξίμου.