Πώς αντιλαμβάνονται την κοινή γνώμη στα κοινωνικά δίκτυα πολιτικοί, ειδικοί των δημοσκοπήσεων και δημοσιογράφοι; Ποιοι είναι οι κίνδυνοι και ποιες οι ευκαιρίες για τη δημοκρατία καθώς αυτοί περιηγούνται σε ένα περιβάλλον που ορίζεται από αλγόριθμους, fake news και ελέγχεται από ιδιωτικές εταιρείες για να αντιληφθούν τις διαθέσεις του κοινού;
Σήμερα το απόγευμα στις 19.00 η Εφημερίδα των Συντακτών μαζί με την Πρωτοβουλία για τις Δημόσιες Ανθρωπιστικές Επιστήμες(SNFPHI) του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης συνδιοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Χαμός στα social: Η Κοινή γνώμη στα κοινωνικά δίκτυα».
Συμμετέχουν από την «Εφ.Συν.» ο δημοσιογράφος Κώστας Ζαφειρόπουλος, η δημοσιογράφος Βάλια Καιμάκη (Le Monde Diplomatique), ο διεθνολόγος και επικοινωνιολόγος Γιώργος Πετρουλάκης και ο Άγγελος Σεριάτος (Prorata), οι οποίοι θα μιλήσουν για τη σχέση τους με τα κοινωνικά δίκτυα και τον τρόπο με τον οποίο αυτά έχουν αλλάξει τις πρακτικές τους και τις αντιλήψεις τους περί πολιτικής. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της «Εφ.Συν.», Δημήτρης Τερζής.
Η συζήτησή μας θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom, θα μεταδοθεί ζωντανά στο Facebook της SNFPHI και θα είναι προσβάσιμη μέσω του πιο κάτω συνδέσμου: https://columbiauniversity.zoom.us/j/94566464164.
