Ο Φερνάντες μίλησε στο News 24/7 για τις καταιγιστικές εξελίξεις στη Λατινική Αμερική και την κίνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αναγνωρίσει τον αυτοανακηρυχθέντα «πρόεδρο» της Βενεζουέλας.
«Ήταν αναμενόμενο. Είναι μια απόφαση ιδεολογικού χαρακτήρα που δεν έχει κανένα άλλο σημείο συνάντησης με την πραγματικότητα» ανέφερε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.
Ο αρχηγός της διπλωματικής αποστολής της Βενεζουέλας στην Ελλάδα ρωτήθηκε μεταξύ άλλων και για την κατάσταση στη χώρα του αλλά και γιατί ο Χουάν Γουαϊδό επιμένει να συμπεριφέρεται ως νόμιμος πρόεδρος.
«Παίζει κι αυτός το ρόλο του. Σαν ένας καλός ηθοποιός, πολύ καλά πληρωμένος από τις Ηνωμένες Πολιτείες, προσποιείται ότι είναι κάποιος διαφορετικός και ότι έχει κάποια ευθύνη. Επιμένει να προσποιείται, παρόλο που στην πραγματικότητα εδώ και 10 μήνες εμφανίζει μια κατάσταση που δεν υπάρχει, επειδή ακριβώς είναι ένα πιόνι της παρεμβατικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών στη Βενεζουέλα» σημείωσε ο Φρέντι Φερνάντες.
Όσον αφορά την πολιτική κατάσταση, έκρινε απαραίτητο να τονίσει ότι «ένα πολύ σημαντικό τμήμα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας αποφάσισε να επιλέξει να κάνει μια νέα πολιτική, να καταγγείλει τους οργανισμούς που επιδιώκουν βίαιες ρήξεις και να συνομιλήσει και να συμφωνήσει με τη Μπολιβαριανή κυβέρνηση προκειμένου να βρει τρόπους επίλυσης των διαφορών μεταξύ των Βενεζουελανών».
Μάλιστα εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα ήταν πολύ σημαντικό να υποστήριζε και η διεθνής κοινότητα αυτήν την πρωτοβουλία και να παρακινήσει τους παράγοντες που δεν έχουν ακόμη συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία διαλόγου, διότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η μαριονέτα τους μποϊκοτάρουν κάθε πιθανότητα συνάντησης, αποφασισμένοι να προωθήσουν τη βία και ένα πιθανό πραξικόπημα…»
