Δεν θα μεταφραστούν συγκεκριμένα έγγραφα της δικογραφίας στη γερμανική γλώσσα, στη δίκη για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens, αφού το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε χθες το σχετικό αίτημα, καθώς και τις ενστάσεις ακυρότητας του κατηγορητηρίου.
Κατόπιν τούτου, την Παρασκευή 28 Απριλίου το δικαστήριο αναμένεται να μπει στην εξέταση της ουσίας της υπόθεσης, με πρώτο μάρτυρα κατηγορίας τον γνωστό δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου.
Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης του πρώην στελέχους της Siemens, Μίκαελ Κουτσερόιτερ, υπέβαλε αίτημα για μετάφραση συγκεκριμένων εγγράφων της δικογραφίας, υποστηρίζοντας ότι μόνο έτσι ο κατηγορούμενος θα λάβει γνώση της κατηγορίας ώστε να συμμετάσχει στην υπόθεση.
Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, κρίνοντας ότι οι κατηγορούμενοι έχουν λάβει πλήρη γνώση μέσω των συνηγόρων τους, καθώς και ότι και οι ίδιοι είναι δυνατόν να παρίστανται στη δίκη αυτοπροσώπως και με διερμηνέα.
Επίσης, επιφυλάχθηκε ως προς την ένσταση για παραγραφή επιμέρους αδικημάτων, λόγω μη εφαρμογής του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, το ζήτημα θα φανεί κατά τη διερεύνηση της ουσίας της υπόθεσης. Την ίδια θέση είχε και για το αίτημα των κληρονόμων του Εμμ. Σταυριανού, ο οποίος έχει αποβιώσει και έχει παύσει η σε βάρος του ποινική δίωξη.
