Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Οι Κινέζοι λένε «Μην καταστρέφεις ό,τι δεν μπορείς να ξαναφτιάξεις». Κι όμως, πολύ συχνά, κάνουμε ακριβώς το αντίθετο. Με αφορμή το «πραξικοπηματικό» αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη που πρόκειται να ψηφιστεί στη Βουλή αύριο Τρίτη 5 Μαΐου 2020, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την ακύρωσή του, η Ζάκυνθος (που ξέρει καλά από οικολογική καταστροφή) θα δώσει το «παρών» στις αντιδράσεις.

Σήμερα, λοιπόν, Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, οι περιβαλλοντικές ομάδες και σωματεία της Ζακύνθου καλούν τους πολίτες σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου στις 7.00 μ.μ., στην πλατεία Σολωμού.

Το κάλεσμα έχει ως εξής:

«Σας καλούμε να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας ενάντια σε ένα νομοσχέδιο που, χωρίς διάλογο, χωρίς διαβούλευση, χωρίς διαφάνεια, η κυβέρνηση φέρνει νύχτα σε μια ουσιαστικά κλειστή Βουλή, έναν νόμο που καταστρέφει το περιβάλλον. Συγκεκριμένα, όσον αφορά το νησί μας, το νομοσχέδιο: i. Καταργεί τον Φορέα Διαχείρισης του Θαλασσίου Πάρκου Ζακύνθου. ii. Αλλάζει τις χρήσεις γης στις Προστατευόμενες Περιοχές της Ζακύνθου. iii. Διευκολύνει τους επενδυτές, τύπου Εμίρη του Κατάρ, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το περιβάλλον και τον άνθρωπο. iv. Επιτρέπει τις εξορύξεις σε περιοχές διατήρησης οικοτόπων και ειδών, όπως τα νησάκια Στροφάδες.

»Όλοι μαζί θα στείλουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση πως δεν διαπραγματευόμαστε το περιβάλλον του νησιού μας, δεν ξεπουλάμε τον τόπο μας και τις ζωές των παιδιών μας για μια κοντόφθαλμη, μη βιώσιμη ανάπτυξη. Θα μας βρουν αντιμέτωπους. Το κάλεσμα συνυπογράφουν: “Καθαρά νερά στη Ζάκυνθο”, “Βραχίωνας”, “Αντάμα”, “Nordill Zante”, “Ομάδα Περιβαλλοντικής Συνείδησης Ζακύνθου”, “Navagiogate”».