Αθήνα, 6°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
6°C
6.9° 4.5°
2 BF
64%
Θεσσαλονίκη
Αίθριος καιρός
5°C
6.2° 3.3°
0 BF
64%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
8°C
8.2° 4.4°
4 BF
38%
Ιωάννινα
Αίθριος καιρός
-1°C
-1.1° -1.1°
1 BF
93%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
5°C
5.2° 5.2°
2 BF
51%
Βέροια
Αίθριος καιρός
3°C
3.2° 3.2°
1 BF
59%
Κοζάνη
Αίθριος καιρός
-2°C
-1.6° -1.6°
1 BF
47%
Αγρίνιο
Αίθριος καιρός
2°C
2.4° 2.4°
1 BF
57%
Ηράκλειο
Αραιές νεφώσεις
10°C
9.8° 8.3°
5 BF
66%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
6°C
6.5° 6.1°
2 BF
58%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
9°C
9.4° 9.4°
6 BF
53%
Σκόπελος
Αίθριος καιρός
9°C
9.1° 9.1°
2 BF
48%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
10°C
9.6° 9.6°
1 BF
60%
Λάρισα
Αίθριος καιρός
1°C
1.4° 1.4°
1 BF
83%
Λαμία
Αίθριος καιρός
2°C
2.3° 1.7°
2 BF
91%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
6°C
9.8° 6.0°
5 BF
38%
Χαλκίδα
Αίθριος καιρός
2°C
2.2° 2.2°
2 BF
75%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
7°C
6.6° 6.6°
1 BF
54%
Κατερίνη
Αίθριος καιρός
5°C
4.7° 4.7°
2 BF
63%
Καστοριά
Αίθριος καιρός
-1°C
-0.9° -0.9°
0 BF
63%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 20 Μαρτίου, 2025
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Δικαίωση για πολύτεκνη μητέρα απέναντι στην Τράπεζα Πειραιώς

Μια πρώτη αλλά σημαντική νίκη πέτυχε μια εργαζόμενη στην Τράπεζα Πειραιώς που μετατέθηκε δυσμενώς σε απόσταση 300 χλμ απ' τον τόπο όπου εργαζόταν και ζούσε, και στη συνέχεια δέχθηκε απειλή για απόσχιση απ' την υπηρεσία της.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) πρόκειται για χήρα με τέσσερα τέκνα που αρχικά είχε μετατεθεί από την Πρέβεζα στο κατάστημα της Πάργας που επρόκειτο να κλείσει και στη συνέχεια όπως συνέβη και με άλλους, αντιμετώπισε το εκβιαστικό δίλημμα: Αθήνα ή «εθελουσία απόλυση».

Ο ΣΕΥΤΠΕ καταγγέλλει απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς και καλεί τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να επιδείξει εταιρική υπευθυνότητα στην πράξη και να υπηρετήσει την ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσωπο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΥΤΠΕ:

«Την ώρα που η κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καθώς τα επιτόκια δανείων καλπάζουν και οι καταθέσεις παραμένουν σχεδόν άτοκες, οι αντεργατικές πρακτικές της Τράπεζας Πειραιώς που στοχεύουν στη βίαιη συρρίκνωση του προσωπικού, έχουν αρχίσει να καταπίπτουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Μετά τη δικαστική απόφαση που δικαίωσε τραπεζοϋπάλληλο για αυθαίρετη μετάθεση 300χλμ μακριά από τον τόπο κατοικίας του, πρόσφατα εκδόθηκε προσωρινή διαταγή που παγώνει τη δρομολογημένη διαδικασία απόσχισης τραπεζικού υπαλλήλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για χήρα με τέσσερα τέκνα που αρχικά είχε μετατεθεί από την Πρέβεζα στο κατάστημα της Πάργας που επρόκειτο να κλείσει και στη συνέχεια όπως συνέβη και με άλλους, αντιμετώπισε το εκβιαστικό δίλημμα: Αθήνα ή «εθελουσία απόλυση». Ωστόσο η απόφασή της να αγωνισθεί για τη διατήρηση της θέσης εργασίας της, την ανάγκασε να εγκαταλείψει το σπίτι της και να εργαστεί για ένα διάστημα σε κεντρική υπηρεσία στην Αθήνα, την οποία όλως τυχαίως η Διοίκηση σχεδίαζε να αποσχίσει.

Με την προσωρινή απόφαση της Δικαιοσύνης, αναδεικνύονται οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς οι οποίες όπως κρίθηκε, κινούνται έξω από τα όρια της νομιμότητας αλλά και της ηθικής και για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος έχει καθήκον να επιδείξει εταιρική υπευθυνότητα στην πράξη και να υπηρετήσει την ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσωπο».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Δικαίωση για πολύτεκνη μητέρα απέναντι στην Τράπεζα Πειραιώς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας