Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ενας Ελληνας αναλαμβάνει τα ηνία του ευρωπαϊκού τμήματος της Διεθνούς Ενωσης Κρουαζιέρας CLIA για τα επόμενα δύο χρόνια. Πρόκειται για τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κρουαζιερόπλοιων «Celestyal Cruises», Κυριάκο Αναστασιάδη, ο οποίος εξελέγη ομόφωνα από τη γενική συνέλευση.

Τη συγκεκριμένη θέση τα τελευταία τρία χρόνια κατείχε ο Ιταλός Pierfrancesco Vago. Ο Κ. Αναστασιάδης αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου 2017 τον κρίσιμο ρόλο του εκφραστή των απόψεων των μικρότερων εταιρειών-μελών της CLIA Ευρώπης, όπως η «Celestyal Cruises».

Τη δέσμευσή του να ανταποκριθεί στην εμπιστοσύνη των συναδέλφων του εξέφρασε ο νέος πρόεδρος της CLIA τονίζοντας ότι προσβλέπει στη συνέχιση του επιτυχημένου έργου της, στην αποτελεσματικότητα των στόχων της Ενωσης, στην εκπροσώπηση όλων των μελών της και στην εξασφάλιση της μελλοντικής επιτυχίας του κλάδου της κρουαζιέρας.

«Εχουμε μια αποτελεσματική ομάδα επαγγελματιών που εργάζονται στην CLIA και αναπτύσσουν τη δυναμική παρουσία του κλάδου στην Ευρώπη» επισήμανε.

Η CLIA είναι η παγκόσμια Ενωση της κρουαζιέρας με 15 γραφεία παγκοσμίως και εκπροσώπηση στη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία. Εχει ως αποστολή να υποστηρίζει τις πολιτικές και πρακτικές που ενισχύουν το ασφαλές και υγιές περιβάλλον στα κρουαζιερόπλοια για περισσότερους από 23 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, καθώς και να προωθεί την αξία και την οικονομική προσιτότητα της εμπειρίας διακοπών κρουαζιέρας.

Μέλη της CLIA αποτελούν αναγνωρισμένες εταιρείες κρουαζιέρας παγκοσμίως στον ωκεανό, στο ποτάμι και σε εξειδικευμένες κρουαζιέρες, μια κοινότητα εκπαιδευμένων και πιστοποιημένων ταξιδιωτικών πρακτόρων, καθώς και προμηθευτές και συνεργάτες του κλάδου.

Συνεδρίαση ΕΣΕΚ

Τέσσερις ομάδες εργασίας αποφάσισε να συστήσει η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας (ΕΣΕΚ) στη δεύτερη συνεδρίασή της που έγινε την Πέμπτη στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Οι ομάδες εργασίας θα έχουν αντικείμενο τις υποδομές- αναδομές, εμπορικά θέματα-προοπτικές προώθησης και προβολής, τη διεθνή ναυτιλιακή πολιτική-θεσμούς-οργανισμούς και υποστηρικτικές υπηρεσίες, θα είναι ευέλικτα σχήματα που θα συμβάλλουν στην υλοποίηση των στόχων της Επιτροπής.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΕΚ συζήτησε και αποφάσισε η στελέχωση των ομάδων εργασίας να γίνει από μέλη της Επιτροπής, καθώς και από ειδικούς στα θέματα ενδιαφέροντος, ενώ όρισε και τον τρόπο λειτουργίας τους.

Θα συγκληθούν και θα λειτουργήσουν άμεσα, προκειμένου να προχωρήσουν στην επεξεργασία των θεμάτων που κρίνονται ως επείγοντα, ώστε να υποβληθούν οι σχετικές εισηγήσεις στην επόμενη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η ΕΣΕΚ ιδρύθηκε το καλοκαίρι, μετά από κοινή απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού, καθώς επρόκειτο για ένα χρόνιο αίτημα των ανθρώπων του κλάδου της κρουαζιέρας.

Αποτελείται από 28 εκπροσώπους φορέων και λειτουργεί υπό την προεδρία του εκάστοτε γενικού γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας.