Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

H Αννα Πουσκούρη – Reiche θα αναλάβει, όπως όλα δείχνουν, την προεδρία της Αttica Bank στη θέση του Γιάννη Γαμβρίλη που αποχωρεί. Ο βασικός μέτοχος της τράπεζας, το ΤΣΜΕΔΕ, πρότεινε δεκαπέντε μέλη για το νέο διοικητικό συμβούλιο, χωρίς να περιλαμβάνεται ο Γ. Γαμβρίλης.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της τράπεζας στην εξ αναβολής από την Παρασκευή γενική συνέλευση που έγινε χθες, προανήγγειλε την αποχώρησή του ευχαριστώντας τους μετόχους και το προσωπικό της.

Υπογράμμισε ότι η διοίκησή του παραδίδει μια υγιή, σταθερή και ανεξάρτητη τράπεζα, που δεν έχει προσφύγει στη βοήθεια του ΤΧΣ.

Στόχος, όπως είπε, θα πρέπει να είναι η Attica Bank να αποτελέσει τον βασικό μοχλό χρηματοδότησης των μικρομεσαίων αλλά και νέων επιχειρήσεων και να αποκτήσει έντονο αναπτυξιακό ρόλο.

Στη λίστα με τα ονόματα που πρότεινε ο βασικός μέτοχος υπάρχει και το όνομα του νυν διευθύνοντος συμβούλου Αλέξανδρου Αντωνόπουλου.

Σημειώνεται ότι το νέο σχήμα που πρότεινε το ΤΣΜΕΔΕ αριθμεί 15 μέλη έναντι 13 έως σήμερα.

Αλλαγή κορυφής στην Attica Bank

Σε ό,τι αφορά την Αννα Πουσκούρη γεννήθηκε το 1949 και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή το 1967. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και Περιφερειακό Σχεδιασμό στο Πολυτεχνείο της ίδιας πόλης.

Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1979 στην Bayersiche Vereinsbank AG. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, κατείχε πολυάριθμες θέσεις στο γραφείο του Μονάχου και επέστρεψε στην Ελλάδα το 1996 με στόχο την επέκταση των τοπικών εργασιών της τράπεζας.

Σήμερα κατέχει τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου – Head of Corporates Southern Europe, έχοντας την ευθύνη για τις χώρες Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρο και Ελβετία.