Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Άνοιξαν οι φάκελοι των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης του διεθνούς αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων οδικών αξόνων της, για χρονική περίοδο 35 ετών. 

Οι προσφορές είχαν κατατεθεί στο ΤΑΙΠΕΔ από τις δύο κοινοπραξίες Vinci-Μυτιληναίου -Αβαξ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ- EGIS, την 1η Απριλίου, έπειτα από δύο αναβολές, ενώ  μεσολάβησε και προσφυγή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ,  η οποία ωστόσο απορρίφθηκε.

Σύμφωνα με το Ταμείο, αφού διαπιστωθεί η πλήρωση των προβλεπόμενων κριτηρίων, θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής βελτιωμένων οικονομικών προσφορών, η οποία θα λάβει χώρα κατόπιν νεότερης απόφασής του.

Αυτό σημαίνει ότι η διαφορά ανάμεσα στις προσφορές των δύο σχημάτων είναι μικρότερη από 15%. 

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί το 2017 και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του καλοκαιριού.