Για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος παραπέμπεται να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπος Γκότσης, εξαιτίας της ολιγωρίας του να λάβει δραστικά μέτρα προστασίας των μετόχων της εταιρείας Folli Follie τον Μάιο του 2018, όταν ήρθε στη δημοσιότητα έκθεση που αμφισβητούσε την ευρωστία που παρουσίαζε ο όμιλος.
Για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος παραπέμπονται ο διευθυντής ασφαλείας της Folli Follie και ο επικεφαλής του ελληνικού τμήματος του Ομίλου, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.
Για την υπόθεση είχαν καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία 19 μέτοχοι της Folli Follie που καταλόγιζαν αδράνεια των εποπτικών αρχών στον έλεγχο των οικονομικών της εταιρείας τόσο πριν όσο και αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων για την πραγματική οικονομική θέση του Ομίλου.
Αρχικά η δικογραφία για την έκθεση του Quintessential Capital Management (QCM) είχε τεθεί στο αρχείο, ωστόσο μετά τα νέα στοιχεία-φωτιά για το σκάνδαλο της Folli Follie και την αποκάλυψη, τον περασμένο Δεκέμβριο των e-mails που έστειλε ο διευθυντής ασφάλειας της εταιρείας προς τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο για την εμπλοκή του κ. Γκότση, ο φάκελος της υπόθεσης ανασύρθηκε από το αρχείο και ξεκίνησε η έρευνα.
