Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Εφυγε από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου, σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλευόταν από τις 20 Μαρτίου ύστερα από καρδιακό επεισόδιο που είχε υποστεί, ο 73χρονος εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης, γνωστός ως ο εφοπλιστής που εμπιστεύθηκε την ελληνική σημαία, καθώς σχεδόν το 90% των πλοίων του ήταν εγγεγραμμένο στο ελληνικό νηολόγιο.

Ο Γ. Αγγελικούσης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1948 και ανέλαβε πρόεδρος της εταιρείας Angelicoussis Shipping Group Ltd το 1989 μετά τον θάνατο του πατέρα του, Αντώνη Αγγελικούση. Σήμερα ο όμιλος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, ελέγχει έναν στόλο από 139 πλοία (bulk carriers, δεξαμενόπλοια, LNG carriers) και 15 είναι υπό ναυπήγηση. Απασχολεί 7.480 εργαζομένους εκ των οποίων το 93% είναι πληρώματα και το υπόλοιπο 7% απασχολείται στα γραφεία. Τα ηνία του ομίλου περνούν στη μοναχοκόρη του, Μαρία Αγγελικούση.

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε από την Angelicoussis Shipping και όπως αναφέρεται η κηδεία του θα γίνει σήμερα σε στενό οικογενειακό κύκλο και επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές, στη μνήμη του Γιάννη Αγγελικούση, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας.

«Ο Γ. Αγγελικούσης υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα στην παγκόσμια ναυτιλία, με έργο και δράση που τον έφεραν για δεκαετίες στις πρώτες θέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και στυλοβάτης της ελληνικής σημαίας, με το 90% των πλοίων του να ταξιδεύει με τη γαλανόλευκη», σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης, ενώ ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής τόνισε πως «έφυγε από τη ζωή ένας πραγματικός Ελληνας πατριώτης, που αποτελεί παράδειγμα στον εφοπλιστικό χώρο, αφού το 90% των πλοίων του ταξιδεύει σταθερά, σε όλες τις θάλασσες του κόσμου, με ελληνική σημαία». Ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θ. Βενιάμης σημείωσε ότι «χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο, έναν αγαπητό φίλο, έναν ευπατρίδη».