Μέτρα για την προστασία των συνταξιούχων και των ταχυδρομικών υπαλλήλων κατά την πληρωμή των συντάξεων, που θα ξεκινήσει από την Τρίτη, ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας,
Συγκεκριμένα, η πληρωμή των συντάξεων θα πραγματοποιείται απαραίτητα σε ανοικτό χώρο (εκτός της οικίας του δικαιούχου ή, σε περιπτώσεις αγροτικών οικισμών, σε κάποιο δημόσιο χώρο που θα οριστεί ως σημείο πληρωμής, σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές), τηρώντας την απαραίτητη απόσταση του ενός μέτρου, ενώ, για την υπογραφή, απαιτείται στυλό του συνταξιούχου.
Το Γραφείο Τύπου των ΕΛΤΑ προτρέπει τους συνταξιούχους να είναι εφοδιασμένοι με μάσκα και γάντια και να τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας, ενώ έχει στείλει οδηγίες για την προστασία της δημόσιας υγείας και την λήψη μέτρων ατομικής προστασίας.
«Παρά την πανδημία, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα διασφαλίσουν ότι 369.000 πολίτες θα λάβουν κανονικά τις συντάξεις τους σε όλη την ελληνική επικράτεια, επιτελώντας τον κοινωνικό τους ρόλο, φροντίζοντας, παράλληλα, για την προστασία της υγείας τόσο των εργαζομένων τους όσο και της ευπαθούς ομάδας των συνταξιούχων» καταλήγει οι ανακοίνωση.
