• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.2°C / 24.6°C
  3 BF
  59%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 21.9°C / 24.1°C
  3 BF
  61%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  23°C 23.0°C / 23.7°C
  2 BF
  57%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 16.9°C / 17.7°C
  1 BF
  80%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  2 BF
  64%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  23°C 21.2°C / 24.0°C
  2 BF
  67%
 • Κοζάνη
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  20°C 19.0°C / 20.4°C
  2 BF
  46%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  24°C 24.1°C / 24.1°C
  2 BF
  69%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  23°C 21.1°C / 22.8°C
  2 BF
  73%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 20.1°C / 23.9°C
  3 BF
  41%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.2°C / 23.8°C
  3 BF
  68%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 22.3°C / 24.7°C
  2 BF
  69%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  2 BF
  57%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 25.7°C / 25.9°C
  2 BF
  41%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  26°C 24.5°C / 27.2°C
  1 BF
  40%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.8°C / 22.8°C
  2 BF
  56%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.9°C / 24.8°C
  3 BF
  35%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 20.3°C / 21.6°C
  2 BF
  80%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  22°C 22.0°C / 23.9°C
  3 BF
  75%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 20.2°C / 20.2°C
  2 BF
  67%
EUROKINISSI
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Προαπαιτούμενο διαπραγματεύσεων η ανάκληση απολύσεων

 • A-
 • A+
Σήμερα αποφασίζει η Ομοσπονδία εργαζομένων στον ΟΤΕ τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ● Εκπρόσωποι της ΟΜΕ-ΟΤΕ εκτιμούν ότι σε περίπτωση που δεν ανανεωθεί μέσω σύμβασης η μείωση του ωραρίου, η επιχείρηση θα αναγκαστεί να επιβαρυνθεί με ένα επιπλέον κόστος ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Την ανάκληση των πέντε απολύσεων αναμένεται να προτάξει η ΟΜΕ-ΟΤΕ ως όρο για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Αρχικά η διοίκηση είχε ανακοινώσει έξι απολύσεις αλλά στην πορεία αναγκάστηκε να ανακαλέσει τη μία εξ αυτών επειδή ο εργαζόμενος, στον οποίο επίσης ανακοινώθηκε απόλυση, είναι μέλος διοικητικού συμβουλίου και προστατεύεται από τον συνδικαλιστικό νόμο.

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας εξετάζοντας τα νέα δεδομένα μετά την πρώτη φάση των απεργιακών κινητοποιήσεων και την προσπάθεια της διοίκησης να παρουσιάσει σαν οικειοθελή παροχή την παράταση του 35ωρου για έναν επιπλέον μήνα μετά τη λήξη της σύμβασης. Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας εκτιμούν ότι σε περίπτωση που δεν ανανεωθεί μέσω σύμβασης η μείωση του ωραρίου, η επιχείρηση θα αναγκαστεί να επιβαρυνθεί με ένα επιπλέον κόστος ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως!

Αναφορικά με την αποτίμηση των απεργιακών κινητοποιήσεων, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία. Οι συνδικαλιστές εκτιμούν ότι η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν απολύτως ικανοποιητική στα τεχνικά τμήματα και στα καταστήματα. Ωστόσο, η πραγματοποίησή της συνέπεσε με τις άδειες που αναγκαστικά έπρεπε να πάρουν οι υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2019, καθώς και με τα οριακά ποσοστά στοχοθεσίας που επιδίωξαν να πετύχουν περίπου 30 καταστήματα που παρέμειναν ανοιχτά.

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. με ανακοίνωσή του ζήτησε την παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας γιατί παραβιάζονται οι συμφωνίες που προστατεύουν την απασχόληση.

«Η διοίκηση του ΟΤΕ έστειλε πρωτοχρονιάτικα μήνυμα αυθαιρεσίας και ετσιθελισμού. Απέλυσε πέντε εργαζόμενους γιατί απλώς αποφάσισε να αναθέσει σε εξωτερική εταιρεία τη φύλαξη των εγκαταστάσεων. Και μόλις την τελευταία στιγμή ανακάλεσε και την απόλυση ενός ακόμη εργαζόμενου που προστατεύεται από τον συνδικαλιστικό νόμο» αναφέρει ο τομέας Εργασίας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Επισημαίνει ότι οι απολύσεις έγιναν «ανεξαρτήτως της υψηλής κερδοφορίας, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. μείωσε στο μισό, από 10% σε 5%, τη φορολογία στα μερίσματα (ενώ είχε προηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ που τη μείωσε από 15% σε 10%) και οι εργαζόμενοι του ομίλου στήριξαν την απασχόληση με τίμημα τη μείωση των αποδοχών τους κατά 9,5% σε μέσα επίπεδα (ρήτρα μη απόλυσης στη συλλογική σύμβαση εργασίας)»!

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εκκίνηση για νέα ΣΣΕ στον ΟΤΕ
Στην υπογραφή τριετούς σύμβασης, πραγματικές αυξήσεις, αλλά και διασφάλιση από απολύσεις για οικονομο­τεχνικούς λόγους εστιάζουν οι εργαζόμενοι, σε νέες θυγατρικές και ευελιξία επιμένει η διοίκηση.
Εκκίνηση για νέα ΣΣΕ στον ΟΤΕ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μικρό βήμα μπροστά στην τριμερή με ΟΤΕ
Μικρό βήμα για να ξεκινήσει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης έγινε στην συνάντηση του υπ. Εργασίας, με θέμα την ανάκληση έξι απολύσεων.
Μικρό βήμα μπροστά στην τριμερή με ΟΤΕ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τριμερής για τον ΟΤΕ
Νέα συγκέντρωση στο διοικητικό μέγαρο του ΟΤΕ πραγματοποιούν αύριο οι απεργοί του ΟΤΕ, ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας θα γίνει τριμερής συνάντηση για το ζήτημα των απολύσεων στο υπ. Εργασίας.
Τριμερής για τον ΟΤΕ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δεν πτοούνται οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, νέες κινητοποιήσεις στην Αθήνα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα του Συντάγματος στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΟΤΕ.
Δεν πτοούνται οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, νέες κινητοποιήσεις στην Αθήνα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Απειλές για 40ωρο
Τελεσίγραφο της διοίκησης του ΟΤΕ μετά τις απολύσεις ● Εκβιαστικές... διαρροές, μετά την τυπική λήξη της συλλογικής σύμβασης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Βολές ακόμη και από τη ΔΑΚΕ για την αδιαλλαξία του...
Απειλές για 40ωρο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Άκαρπη η τριμερής, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στις τράπεζες
Χωρίς συγκλίσεις η συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς. 
Άκαρπη η τριμερής, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στις τράπεζες

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας