Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων ζητούν το Οικονομικό Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Το αίτημα του Επιμελητηρίου για παράταση έως τις 31 Ιουλίου για τα φυσικά πρόσωπα και έως τις 10 Αυγούστου για τα νομικά έρχεται στη βάση διαμαρτυριών από λογιστές-φοροτεχνικούς για τεχνικά προβλήματα και στο επιχείρημα ότι ο υπολειπόμενος χρόνος δεν επαρκεί για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

«Με δεδομένο ότι ο μήνας Ιούλιος είναι ο πλέον δύσκολος μήνας του έτους για τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία λόγω του μεγάλου όγκου εργασιών, λόγω του ότι και το έτος 2018 τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα για την έναρξη και λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας δεν τηρήθηκαν και τα προβλήματα του TAXIS δεν σταμάτησαν να υφίστανται ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο» σημειώνει το Επιμελητήριο στην επιστολή του προς την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, και τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργο Πιτσιλή.

Στη δική του επιστολή με τους ίδιους αποδέκτες ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών υπογραμμίζει πως «δυστυχώς, για άλλη μία χρονιά, τα προβλήματα με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των επιχειρήσεων συνεχίζονται. Το νέο έντυπο Ε3 απαιτεί επιπλέον χρόνο για τη συμπλήρωσή του και την υποβολή του. Επιπροσθέτως, ο μεγάλος φόρτος εργασίας των λογιστών-φοροτεχνών και η πιθανή δυσλειτουργία του συστήματος Taxis κατά τις τελευταίες τέσσερις εργάσιμες ημέρες, έως ότου ολοκληρωθεί η υποβολή των εναπομεινάντων δηλώσεων, θεωρείται βέβαιη».

»Προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, να αποφευχθούν λάθη στη συμπλήρωσή τους και να μην υπάρξουν κυρώσεις στις επιχειρήσεις, που παρά τη θέληση τους δεν θα μπορέσουν να υποβάλλουν εμπροθέσμως τη φορολογική τους δήλωση, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών κρίνει αναγκαία μία παράταση της υποβολής των δηλώσεων έως την 16η Αυγούστου 2018, με αντίστοιχη χρονική μεταφορά των δόσεων».