Η Ernst & Young (E.Y.) ενημέρωσε έγκαιρα τα εμπλεκόμενα μέρη για τους λόγους για τους οποίους δεν θα μπορούσε να διεξαγάγει πλήρη έλεγχο στη Folli Follie.
Αυτό τονίζει η ελεγκτική εταιρεία σε ανακοίνωσή της λίγες μέρες μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να καταθέσει αίτηση προς την ελληνική δικαιοσύνη για διαχειριστικό έλεγχο στη F.F. και την εταιρεία να υποστηρίζει ότι η απόφαση της Αρχής είναι προϊόν παρανόησης.
Η ΕΥ παραθέτει τους λόγους που δεν της επέτρεψαν τη διενέργεια ενδελεχούς ελέγχου που έχει ζητήσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ως ανεξάρτητου ελεγκτή, όπως ανακοινώθηκε και επισήμως από την F.F. Group στις 14 Μαΐου 2018.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αποδοχής του έργου, σημειώνει η E.Y., διενεργήθηκαν διαδικασίες που προβλέπονται από τα Διεθνή Ελεγκτικά Πρότυπα περί αποδοχής ελέγχων. Ωστόσο, «κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής, διαμορφώθηκαν συνθήκες που δεν επέτρεπαν, κατά την επαγγελματική μας άποψη, τη διενέργεια του ελέγχου αυτού», τονίζει η Ε.Υ. και μεταξύ άλλων αναφέρονται η παραίτηση μελών δ.σ. και Επιτροπής Ελέγχου, αδυναμία της Διοίκησης της εταιρείας να υποβάλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πληροφορίες που αιτήθηκαν, ανακοίνωση σχετικά με μηνυτήρια αναφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά των μελών του δ.σ. της F.F. Group. Υπό το πρίσμα των εξελίξεων αυτών, η Ε.Υ. ενημέρωσε έγκαιρα, τόσο την εταιρεία όσο και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ότι δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί έλεγχος.
Για τον λόγο αυτόν, συμφωνήθηκε από την εταιρεία η διενέργεια εσωτερικής έρευνας (forensic investigation) από ανεξάρτητο τρίτο πάροχο για τη διαλεύκανση των θεμάτων που έχουν προκύψει.
Επιπλέον, συμφωνήθηκε η διενέργεια στοχευμένων διαδικασιών από την ΕΥ σε συγκεκριμένα κονδύλια των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας.
Η ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην αξιολόγηση του κατά πόσον υφίστανται οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση επανελέγχου των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας.
