Τον ερχόμενο Μάρτιο «κλείνει» το κεφάλαιο Eurobank για τον πρόεδρο της τράπεζας Νίκο Καραμούζη. Το ανακοίνωσε ο ίδιος την περασμένη Παρασκευή στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας και στο πλαίσιο της απόφασης να προτείνει στη γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουλίου, τριετή θητεία για το επόμενο Δ.Σ.
Οπως τονίζει ο Νίκος Καραμούζης σε ανακοίνωσή του, ύστερα από ώριμη σκέψη κατέληξε στη δύσκολη απόφαση «να ολοκληρώσω τον επαγγελματικό κύκλο ζωής μου στη Eurobank και να παραμείνω Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι το τέλος Μαρτίου 2019. Στην ενδιάμεση περίοδο, θα συνεχίσω να συμβάλω ενεργά στην επίτευξη των στόχων της Τράπεζας και στην απρόσκοπτη διαδικασία διαδοχής μου».
Είναι ωστόσο ξεκάθαρο ότι ο πρόεδρος της Εurobank και της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών δεν πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί αλλά δρομολογεί τις διαδικασίες διαδοχής του.
«Επιθυμώ να αξιοποιήσω ενεργά το απόθεμα ενέργειας, εμπειρίας και δημιουργικότητας που διαθέτω και να επιδιώξω νέες επαγγελματικές προκλήσεις, λαμβάνοντας επίσης υπόψη μου την ανάγκη να διασφαλιστεί η λειτουργική συνοχή και η συνέχεια της Διοίκησης της Τράπεζας την επόμενη κρίσιμη ημέρα για τον κλάδο και την οικονομία», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.
Η απόφαση αυτή όπως επισημαίνει ελήφθη σε μια περίοδο ανάκαμψης και που οι χρηματοδοτικοί δείκτες της Eurobank βελτιώνονται, έχοντας αντιμετωπίσει επιτυχώς τα κρίσιμα προβλήματα της τελευταίας τριετίας.
Ο Νίκος Καραμούζης ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. για την πρόταση ανανέωσης της θητείας του ως προέδρου στην προσεχή γενική συνέλευση αλλά και «για την άριστη, εκ μέρους τους, αξιολόγησή μου τα τελευταία χρόνια και πρόσφατα για το 2017».
