Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Mαζική παράσταση διαμαρτυρίας εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στα γραφεία του ΕΦΚΑ με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) και τη συμμετοχή και άλλων οργανώσεων. Θα ακολουθήσει συνάντηση με τον διοικητή του υπερταμείου στις 12 το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλο.

Κεντρικά ζητήματα που θα προβληθούν από τους ναυτεργάτες θα είναι η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου 4387/2016, η διατήρηση της αυτοτέλειας του ΝΑΤ και των άλλων Ταμείων, το ξεμπλοκάρισμα των προσωρινών συντάξεων και η επαναχορήγησή τους στους δικαιούχους ναυτικούς, καθώς και η άμεση καταβολή των εφάπαξ παροχών που εκκρεμούν για πολλά χρόνια.

Η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καλεί τους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτεργάτες να πλαισιώσουν και να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους την παράσταση διαμαρτυρίας και δίνει ραντεβού στα γραφεία του ΕΦΚΑ (Αγίου Κωνσταντίνου 8-Αθήνα) στις 12 το μεσημέρι.