Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Πιστός στο δόγμα της λιτότητας, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έστειλε τα μηνύματά του προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καλώντας την να περιορίσει τη χαλαρή νομισματική της πολιτική και συμπληρώνοντας πως μία τέτοια στροφή πρέπει να γίνει με προσοχή.

«Δεν θα κουραστώ να λέω ότι θα το προτιμούσα εάν ξεκινούσαμε όσο γίνεται πιο σύντομα», ανέφερε ο Β. Σόιμπλε. «Η έξοδος από αυτήν την ασυνήθιστη νομισματική πολιτική πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή”, πρόσθεσε προειδοποιώντας για για πιθανές αντιδράσεις σοκ σε τέτοια μέτρα.

Προ ημερών, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι είχε υπεραμυνθεί των επιλογών του και υποστήριξε ότι «τα μέτρα που έχουμε λάβει αποδίδουν». 

Μιλώντας στην επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γερμανικής βουλής (Bundestag), ο Ντράγκι αντέκρουσε τη σκληρή κριτική που του ασκείται για τη χαλαρή νομισματική πολιτική που ακολουθεί, τονίζοντας ότι με τις συγκεκριμένες ενέργειες η ΕΚΤ εγγυάται τη σταθερότητα των τιμών και ήδη έχει δράσει αποτρεπτικά απέναντι στον κίνδυνο μιας νέας «Μεγάλης Ύφεσης».