Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία Easy Jet ανακοίνωσε σήμερα τις πρώτες της ετήσιες απώλειες στην 25χρονη ιστορία της, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι η κυκλοφορία των εμβολίων θα βοηθήσει στη δυναμική επαναφορά της το επόμενο έτος.

Η εταιρεία ανέφερε απώλειες προ φόρων ύψους 1,27 δισεκατομμυρίων λιρών (1,7 δισ. δολαρίων) για τη χρονιά μέχρι τον Σεπτέμβριο, καθώς ο αριθμός των επιβατών μειώθηκε κατά το ήμισυ στα 48,1 εκατομμύρια. Το καλοκαίρι υπήρξε ιδιαιτέρως δύσκολο, με τον αερομεταφορέα να πραγματοποιεί μόλις το 38% των προγραμματισμένων πτήσεών του και μάλιστα στην πιο τουριστική περίοδο. Πέρσι ο όμιλος είχε κέρδη 430 εκατομμυρίων λιρών στη διάρκεια όλου του χρόνου.

Ο εκτελεστικός διευθυντής Γιόχαν Λούντγκρεν δήλωσε ότι η εταιρεία αντιμετώπισε την περίοδο της κρίσης στιβαρά και αποφασιστικά και χαρακτήρισε «καλά νέα» τις ειδήσεις για ένα πιθανό εμβόλιο. Ήδη αυτό το μήνα δύο υποψήφια εμβόλια εμφάνισαν θετικά αποτελέσματα, κάτι που δίνει ελπίδας ότι η καθημερινότητα ανά τον κόσμο θα μπορούσε να επιστρέψει σε φυσιολογικά πλαίσια στα μέσα του επόμενου χρόνου.

Η EasyJet ανακοίνωσε ότι δεν περιμένει να πραγματοποιήσει περισσότερο από το 20% των προγραμματισμένων της πτήσεων στην περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, εν μέσω μιας επανάκαμψης του κορονοϊού στην Ευρώπη.

Πηγή: Associated Press