• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  12°C 10.1°C / 13.9°C
  1 BF
  88%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  10°C 8.1°C / 11.6°C
  0 BF
  77%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.0°C / 12.9°C
  1 BF
  70%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 4.9°C / 8.1°C
  0 BF
  93%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 7.9°C
  2 BF
  87%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  9°C 7.0°C / 10.2°C
  1 BF
  79%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  4°C 4.1°C / 5.6°C
  2 BF
  87%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.1°C / 11.6°C
  2 BF
  86%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.1°C / 15.3°C
  4 BF
  85%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 12.9°C / 13.9°C
  3 BF
  77%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 12.9°C / 14.6°C
  2 BF
  82%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  10°C 10.1°C / 10.1°C
  2 BF
  72%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  2 BF
  88%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  6°C 5.5°C / 5.5°C
  0 BF
  82%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  5°C 5.5°C / 5.5°C
  1 BF
  88%
 • Ρόδος
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 15.8°C / 18.8°C
  4 BF
  85%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 10.3°C / 14.1°C
  2 BF
  88%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.7°C / 12.7°C
  2 BF
  88%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  10°C 8.2°C / 11.7°C
  1 BF
  79%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  5°C 4.8°C / 4.8°C
  1 BF
  81%
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Κωφεύουν στις αυξανόμενες εκκλήσεις για τη ζωή του Δ. Κουφοντίνα

 • A-
 • A+

Κάθε μέρα που περνά πληθαίνουν οι εκκλήσεις προς την κυβέρνηση για σεβασμό του κράτους δικαίου και εφαρμογή του νόμου που η ίδια ψήφισε και για την περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή καθώς διανύει την 42η ημέρα απεργία πείνας και ο οργανισμός του έχει ήδη υποστεί μη αναστρέψιμες βλάβες.

Κόμματα, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, νομικοί, επιστήμονες, ακόμα και ξένοι ευρωβουλευτές και βουλευτές αλλά και η Ντ. Μπακογιάννη με μια αμφίσημη δήλωση μιλούν για σεβασμό στο κράτος δικαίου.

Παρόλ' αυτά η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και κατ' επέκταση η κυβέρνηση εξακολουθεί να κωφεύει και να συμπεριφέρεται εκδικητικά στον κρατούμενο απεργό πείνας. παρά το δίκαιο αίτημά του για μεταφορά στις φυλακές Κορυδαλλού.

Με κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ζητούν από την κυβέρνηση «να εφαρμόσει και να σεβαστεί τους νόμους της χώρας» και «να αποδείξει ότι η ελληνική δημοκρατία είναι πραγματική».

Η δήλωση Σπίρτζη-Ξανθόπουλου

Η δημοκρατία όταν είναι ισχυρή, όταν είναι εδραιωμένη στην κοινωνία και στις ψυχές όσων την υπηρετούν, όταν είναι πραγματική δημοκρατία, είναι μεγαλόψυχη, δίκαιη και ανθρώπινη.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύει και σε θεσμικό και σε διαχειριστικό επίπεδο, ακριβώς το αντίθετο.

Η μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, δηλαδή του σωφρονιστικού συστήματος, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο αναχρονιστικός και αντιεπιστημονικός νόμος 4760/20, σύμφωνα με τα σχόλια του Συνηγόρου του Πολίτη, των δικηγορικών συλλόγων και της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του ανθρώπου και όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης δείχνουν τη φοβικότητα της κυβέρνησης στη δημοκρατία, το πολίτευμα που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του την προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών για όλους.

Εκφράζουμε το σεβασμό μας στην ανθρώπινη ζωή, στην υγεία κάθε ανθρώπου, στα δικαιώματα κάθε ανθρώπου.

Εκφράζουμε τη διαφωνία αλλά και τη θλίψη μας στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει βάλει τη χώρα μας η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Δηλώνουμε την διαχρονική θέση μας για καταδίκη της βίας και της τρομοκρατίας, από όπου κι αν προέρχεται.

Υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι οι αποφάσεις εγκληματικών και παραβατικών δράσεων εκδίδονται για όλους τους ανθρώπους από την Ελληνική Δικαιοσύνη. 

Η ευαισθησία μας στην ανθρώπινη ζωή και η δημοκρατική μας αντίληψη δεν μας επιτρέπουν να κλείνουμε τα μάτια στην πιθανότητα της απώλειας ζωής ή της βαριάς βλάβης της υγείας κάθε κρατουμένου και επομένως και του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ζητάμε από την  κυβέρνηση να εφαρμόσει και να σεβαστεί τους νόμους της χώρας.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να αποδείξει ότι η ελληνική δημοκρατία είναι πραγματική.

Η Ελληνική Δημοκρατία δεν είναι ούτε φοβική, ούτε εκδικητική, ούτε αδιάφορη στην ανθρώπινη ζωή και την υγεία όλων.

Στις φωνές που τάσσονται υπέρ της ίσης μεταχείρισης όλων των κρατουμένων και της δίκαιης αντιμετώπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα τάχθηκε και το Κομμουνιστικό Κόμμα, τονίζοντας ότι «είναι αντίθετο στη διακριτική κι αυθαίρετη μεταχείριση οποιουδήποτε κρατουμένου, η οποία παραβιάζει ακόμη και τη σημερινή ψευδεπίγραφη “σωφρονιστική” νομοθεσία. Επίσης, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των κρατουμένων για αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης, προστασίας της υγείας, άδειες, δυνατότητα εργασίας, εκπαίδευσης κλπ».

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ είναι αντίθετο στη διακριτική κι αυθαίρετη μεταχείριση οποιουδήποτε κρατουμένου, η οποία παραβιάζει ακόμη και τη σημερινή ψευδεπίγραφη "σωφρονιστική" νομοθεσία. Επίσης, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των κρατουμένων για αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης, προστασίας της υγείας, άδειες, δυνατότητα εργασίας, εκπαίδευσης κλπ.

Απ' αυτή τη σκοπιά το ΚΚΕ αντιτάχθηκε και στην τελευταία τροποποίηση της σωφρονιστικής νομοθεσίας, με τον 4760/2020, που αυστηροποίησε τις προϋποθέσεις για μεταγωγή σε Αγροτικές Φυλακές, ενώ εξαίρεσε από τη μεταγωγή τους σε αυτές τους καταδικασθέντες για τρομοκρατία, διαχωρίζοντας δηλαδή, με επιλεκτικό τρόπο και με μη αποδεκτά επιστημονικά κριτήρια, μια κατηγορία κρατουμένων αποκλειστικά με βάση το αδίκημα για το οποίο έχουν καταδικαστεί.

Αυτή η διαχρονική στάση του ΚΚΕ σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί ενέργειες ατομικής τρομοκρατίας, όπως αυτές του Κουφοντίνα, που αξιοποιήθηκαν και αξιοποιούνται από το κράτος και τις κυβερνήσεις, για να συκοφαντούν τους λαϊκούς αγώνες, την επαναστατική ιδεολογία και δράση, αλλά και για να θεσπίζουν -στο όνομα της πάταξής τους- "τρομονόμους", που τελικά στρέφονται κατά των λαϊκών δικαιωμάτων και της εργατικής - λαϊκής πάλης.

Γι' αυτό και σήμερα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στους αντιδραστικούς νόμους, ειδικότερα ενάντια στο πλαίσιο των "τρομονόμων" που νομοθέτησαν, διατήρησαν και διαρκώς εμπλουτίζουν όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Ηχηρή παρέμβαση από την Ομάδα Νομικής Βοήθειας

«Να μην επιτρέψουμε μια προδιαγεγραμμένη κυβερνητική δολοφονία» τονίζει σε ανακοίνωσή  της η Ομάδα Νομικής Βοήθειας και υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση είναι ήδη έκθετη, καθώς όπως σημειώνεται και στην προ ολίγων ημερών παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, στην περίπτωση του Δ. Κουφοντίνα υπήρξε ακόμη και παράκαμψη της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών και των αποφάσεων για αναστολή των μεταγωγών εξαιτίας της πανδημίας, ενώ στον κρατούμενο αρνήθηκαν να χορηγήσουν μέχρι και τα έγγραφα της μεταγωγής του.

Θα γίνει η κυβέρνηση δολοφόνος;

Σήμερα ο Δημήτρης Κουφοντίνας συμπληρώνει 41 ημέρες ως απεργός πείνας και ήδη από χθες έχει μεταφερθεί στη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Λαμίας με τη ζωή του να βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. 

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε πως o απεργός πείνας δεν ζητά τίποτα άλλο παρά την εφαρμογή ισχύοντος νόμου. Ο Δ. Κουφοντίνας δεν ζητά αυτή τη στιγμή τη διεύρυνση κάποιου δικαιώματός του, δεν ζητά να αποφυλακιστεί ή να λάβει κάποια άδεια. Με τον φωτογραφικό Ν. 4760/2020 αποκλείστηκε η έκτιση ποινής των καταδικασθέντων για “τρομοκρατία” σε αγροτικές φυλακές και με βάση το άρθρο 3 του εν λόγω νόμου θα πρέπει να γίνει επαναμεταγωγή τους στα αρχικά καταστήματα κράτησης. Με βάση τον Ν. 4760/2020 ο Δ.Κουφοντίνας πρέπει να μεταφερθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού όπου κρατήθηκε για 16 χρόνια και όχι στον Δομοκό όπου επιχειρείται να μεταχθεί τιμωρητικά. Αυτό ακριβώς είναι που διεκδικεί με την απεργία πείνας και αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει βάσει του νόμου.

Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πως τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας δοκιμάζονται ιδιαιτέρως το τελευταίο διάστημα, αλλά το να αφεθεί ένας απεργός πείνας να χάσει τη ζωή του και μάλιστα επειδή ζητά απλά την εφαρμογή του νόμου θα συνιστά ένα σημείο χωρίς επιστροφή για τον ελληνικό νομικό πολιτισμό και το ίδιο το κράτος δικαίου.

Η κυβέρνηση είναι ήδη έκθετη, καθώς όπως σημειώνεται και στην προ ολίγων ημερών παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, στην περίπτωση του Δ. Κουφοντίνα υπήρξε ακόμη και παράκαμψη της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών και των αποφάσεων για αναστολή των μεταγωγών εξαιτίας της πανδημίας, ενώ στον κρατούμενο αρνήθηκαν να χορηγήσουν μέχρι και τα έγγραφα της μεταγωγής του.

Να τηρηθούν τώρα τα νόμιμα και να επιστρέψει ο Δ. Κουφοντίνας στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού.

Να μην επιτρέψουμε μια προδιαγεγραμμένη κυβερνητική δολοφονία.

Μπακογιάννη: «Ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους» 

Με μία αμφίσημη δήλωση τοποθετήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη για το θέμα του Δημήτρη Κουφοντίνα, που βρίσκεται στην εντατική καθώς διανύει την 42η μέρα απεργίας πείνας ζητώντας να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

«Σε αντίθεση με τους τρομοκράτες που πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, εμείς οι δημοκράτες πιστεύουμε στον απόλυτο σεβασμό του κράτους δικαίου» υπογράμμισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

«Τι σημαίνει αυτό; Απόλυτος σεβασμός του κράτους δικαίου σημαίνει ότι η εφαρμογή του νόμου θα ισχύσει για όλους. Και όταν λέμε για όλους εννοούμε όλους» είπε η ίδια για να προσθέσει σε αυτό πως θεωρεί ότι «αυτό γίνεται σήμερα στην ελληνική πολιτεία και αυτό εύχομαι να συνεχίσει να γίνεται».

Όταν ρωτήθηκε εάν θεωρεί ότι άτομα, όπως τα δεκάδες που πραγματοποίησαν το πρωί παρέμβαση στο υπουργείο Υγείας υπέρ του κρατούμενου, έχουν πολιτική στήριξη, η κ. επέλεξε να απαντήσει το εξής: «Επειδή αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο δυσκολεύομαι να είμαι αντικειμενική, θα ήθελα να μου επιτρέψετε να μην προχωρήσω αυτή τη συζήτηση παραπέρα».

ΟΚΔΕ: Να σταματήσει το μακάβριο παιχνίδι με τη ζωή του Δ. Κουφοντίνα

Τίτλος

Εισαγωγή

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, σε απεργία πείνας από τις 8 Γενάρη, πλέον βρίσκεται στην Εντατική σε πολύ επιβαρυμένη κατάσταση, με μη αναστρέψιμες βλάβες και σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή του.

Στο παρελθόν έχει επαναλάβει τις απεργίες πείνας για το δίκαιο αίτημά του να πάρει τις νόμιμα προβλεπόμενες άδειες – τις οποίες η ταξική, αστική δικαιοσύνη εκδικητικά μπλοκάρει (δεν του χορηγούνταν επί 15 χρόνια). Αυτή τη φορά, μόνο αίτημά του είναι η επιστροφή στις φυλακές Κορυδαλλού. Είχε προηγηθεί βίαιη μεταγωγή του από την Κασσαβέτεια στο Δομοκό, με πρόσχημα τον κορονοϊό. Μια μεταγωγή αποτέλεσμα του καθεστώτος «εξαίρεσης» που αντιμετωπίζει, μετά και από φωτογραφική διάταξη εναντίον του.

Η «τυφλή» αστική δικαιοσύνη, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, δεν αναγνωρίζει ούτε τα (λίγα) δικαιώματα που κατοχυρώνει το ίδιο το σύνταγμα. Παραβιάζει κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος, κάθε όριο της ίδιας της αστικής νομιμότητας. Το μόνο «επιχείρημά» τους είναι ότι ο Δ. Κουφοντίνας δεν έχει δηλώσει μετάνοια για την δράση και τις ιδέες του. Αυτό ουρλιάζουν μέρα νύχτα από τα ΜΜΕ –πραγματικά μιντιακά ΜΑΤ– οι κυβερνητικοί «άριστοι», οι αργυρώνητοι δημοσιογράφοι, οι προνομιακοί προσκεκλημένοι τους, φασιστοειδή της αστυνομίας και των ειδικών σωμάτων της ή «σύμμαχοι» και παπαγαλάκια απ’ την αμερικανική πρεσβεία.

Το νέο αστυνομικό κράτος γίνεται μέρα με τη μέρα πιο ζοφερό. Οι δημοκρατικές ελευθερίες καταπατούνται διαρκώς, επιβάλλεται γενική αστυνομοκρατία, στα πανεπιστήμια εισβάλλει η νέα χουντοαστυνομία των Κεραμέως–Χρυσοχοΐδη. Απαγορεύονται διαδηλώσεις και συναθροίσεις, εξαπολύονται πογκρόμ ενάντια σε διαδηλωτές και νέους.

Συνεχίζεται η χουντικού τύπου απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα εξοντωτικά πρόστιμα (μέτρα καθαρά κατασταλτικά, όχι υγειονομικά). Καταδικασμένοι Χρυσαυγίτες αποφυλακίζονται ή κυκλοφορούν ελεύθεροι, με σκανδαλώδη ανοχή–συνενοχή του υπουργείου ΠροΠο του Μ. Χρυσοχοϊδη. Και ενώ ενοχοποιούνται μαζικά οι εργαζόμενοι, νέοι και φτωχοί με την αθλιότητα της «ατομικής ευθύνης», στα ΜΜΕξαπάτησης αποθεώνεται ο Μητσοτάκης και το «επιτελικό κράτος» των ά(χ)ριστων, που έχουν αποδείξει την εγκληματική, ταξική ανικανότητά τους ενάντια στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είτε στη διαχείριση της πανδημίας είτε στην πρόσφατη κακοκαιρία.

Γι’ αυτό, η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους. Να μην επιτρέψουμε σε κυβέρνηση – μηχανισμούς να οδηγήσουν τον Δ. Κουφοντίνα στο μοιραίο. Είναι ζήτημα ανθρώπινης αξιοπρέπειας αλλά και έμπρακτης υπεράσπισης των δημοκρατικών, συνταγματικών, πολιτικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων. Πρέπει να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Θα είναι μια ανάσα–νίκη ενάντια στον καθημερινό αντιδημοκρατικό κατήφορο.

Καλούμε και απαιτούμε όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, στα δικαιώματα και τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, να σηκώσουμε ψηλά το ζήτημα της έμπρακτης συμπαράστασης στον Δ. Κουφοντίνα. Με ψηφίσματα και αποφάσεις που θα δυναμώσουν τη φωνή των δικηγόρων, γιατρών, καλλιτεχνών κ.λπ. που ήδη έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και ζητάνε την ικανοποίηση του δίκαιου-στοιχειώδους αιτήματός του. Χρειάζεται ετοιμότητα για άμεση κινητοποίηση. Τώρα, που οι στιγμές για τη ζωή του είναι κρίσιμες, πριν να είναι πολύ αργά!»

-Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του Δ. Κουφοντίνα

-Να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού

-Όχι στο καθεστώς “εξαίρεσης”

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΣΥΡΙΖΑ για Κουφοντίνα: H κυβέρνηση να εφαρμόσει και να σεβαστεί τους νόμους
Σε νέα παρέμβαση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το δίκαιο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και συνεπώς σεβασμό του...
ΣΥΡΙΖΑ για Κουφοντίνα: H κυβέρνηση να εφαρμόσει και να σεβαστεί τους νόμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους» δηλώνει η Ντ. Μπακογιάννη για τον Δ. Κουφοντίνα
Με μία αμφίσημη δήλωση τοποθετήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη για το θέμα του Δημήτρη Κουφοντίνα, που βρίσκεται στην εντατική καθώς διανύει την 42η μέρα απεργίας πείνας.
«Ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους» δηλώνει η Ντ. Μπακογιάννη για τον Δ. Κουφοντίνα
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Υπέρ της δίκαιης αντιμετώπισης του Δ. Κουφοντίνα το ΚΚΕ
Στις φωνές που τάσσονται υπέρ της δίκαιης αντιμετώπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, τάχθηκε σήμερα το Κομμουνιστικό Κόμμα.
Υπέρ της δίκαιης αντιμετώπισης του Δ. Κουφοντίνα το ΚΚΕ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΟΚΔΕ: Να σταματήσει το μακάβριο παιχνίδι με τη ζωή του Δ. Κουφοντίνα
«Η "τυφλή" αστική δικαιοσύνη, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, δεν αναγνωρίζει ούτε τα (λίγα) δικαιώματα που κατοχυρώνει το ίδιο το σύνταγμα».
ΟΚΔΕ: Να σταματήσει το μακάβριο παιχνίδι με τη ζωή του Δ. Κουφοντίνα
ΕΥΡΩΠΗ
Παρέμβαση Γερμανού βουλευτή για τις συνθήκες κράτησης του Δ. Κουφοντίνα
Ο Αντρέι Χούνκο δηλώνει ανήσυχος για τη μεταχείριση του απεργού πείνας από τις ελληνικές Αρχές, και κοινοποιεί την παρέμβασή του στην CPT, για τις συνθήκες κράτησης στον Δομοκό, όπου μεταφέρθηκε παράνομα.
Παρέμβαση Γερμανού βουλευτή για τις συνθήκες κράτησης του Δ. Κουφοντίνα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας