Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Κάθε μέρα που περνά πληθαίνουν οι εκκλήσεις προς την κυβέρνηση για σεβασμό του κράτους δικαίου και εφαρμογή του νόμου που η ίδια ψήφισε και για την περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή καθώς διανύει την 42η ημέρα απεργία πείνας και ο οργανισμός του έχει ήδη υποστεί μη αναστρέψιμες βλάβες.

Κόμματα, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, νομικοί, επιστήμονες, ακόμα και ξένοι ευρωβουλευτές και βουλευτές αλλά και η Ντ. Μπακογιάννη με μια αμφίσημη δήλωση μιλούν για σεβασμό στο κράτος δικαίου.

Παρόλ’ αυτά η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση εξακολουθεί να κωφεύει και να συμπεριφέρεται εκδικητικά στον κρατούμενο απεργό πείνας. παρά το δίκαιο αίτημά του για μεταφορά στις φυλακές Κορυδαλλού.

Με κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ζητούν από την κυβέρνηση «να εφαρμόσει και να σεβαστεί τους νόμους της χώρας» και «να αποδείξει ότι η ελληνική δημοκρατία είναι πραγματική».

Στις φωνές που τάσσονται υπέρ της ίσης μεταχείρισης όλων των κρατουμένων και της δίκαιης αντιμετώπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα τάχθηκε και το Κομμουνιστικό Κόμμα, τονίζοντας ότι «είναι αντίθετο στη διακριτική κι αυθαίρετη μεταχείριση οποιουδήποτε κρατουμένου, η οποία παραβιάζει ακόμη και τη σημερινή ψευδεπίγραφη “σωφρονιστική” νομοθεσία. Επίσης, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των κρατουμένων για αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης, προστασίας της υγείας, άδειες, δυνατότητα εργασίας, εκπαίδευσης κλπ».

Ηχηρή παρέμβαση από την Ομάδα Νομικής Βοήθειας

«Να μην επιτρέψουμε μια προδιαγεγραμμένη κυβερνητική δολοφονία» τονίζει σε ανακοίνωσή  της η Ομάδα Νομικής Βοήθειας και υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση είναι ήδη έκθετη, καθώς όπως σημειώνεται και στην προ ολίγων ημερών παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, στην περίπτωση του Δ. Κουφοντίνα υπήρξε ακόμη και παράκαμψη της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών και των αποφάσεων για αναστολή των μεταγωγών εξαιτίας της πανδημίας, ενώ στον κρατούμενο αρνήθηκαν να χορηγήσουν μέχρι και τα έγγραφα της μεταγωγής του.

Μπακογιάννη: «Ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους» 

Με μία αμφίσημη δήλωση τοποθετήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη για το θέμα του Δημήτρη Κουφοντίνα, που βρίσκεται στην εντατική καθώς διανύει την 42η μέρα απεργίας πείνας ζητώντας να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

«Σε αντίθεση με τους τρομοκράτες που πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, εμείς οι δημοκράτες πιστεύουμε στον απόλυτο σεβασμό του κράτους δικαίου» υπογράμμισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

«Τι σημαίνει αυτό; Απόλυτος σεβασμός του κράτους δικαίου σημαίνει ότι η εφαρμογή του νόμου θα ισχύσει για όλους. Και όταν λέμε για όλους εννοούμε όλους» είπε η ίδια για να προσθέσει σε αυτό πως θεωρεί ότι «αυτό γίνεται σήμερα στην ελληνική πολιτεία και αυτό εύχομαι να συνεχίσει να γίνεται».

Όταν ρωτήθηκε εάν θεωρεί ότι άτομα, όπως τα δεκάδες που πραγματοποίησαν το πρωί παρέμβαση στο υπουργείο Υγείας υπέρ του κρατούμενου, έχουν πολιτική στήριξη, η κ. επέλεξε να απαντήσει το εξής: «Επειδή αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο δυσκολεύομαι να είμαι αντικειμενική, θα ήθελα να μου επιτρέψετε να μην προχωρήσω αυτή τη συζήτηση παραπέρα».

ΟΚΔΕ: Να σταματήσει το μακάβριο παιχνίδι με τη ζωή του Δ. Κουφοντίνα