ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Νόρα Ράλλη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με αφορμή την πρόσφατη έκδοση της αξιόλογης μελέτης του αναπληρωτή καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Θανάση Χρήστου για τον γιατρό Πέτρο Κόκκαλη, με τίτλο «Πέτρος Σωκρ. Κόκκαλης (1896-1962). Ο αστός επαναστάτης ιατρός – από τον αντιβενιζελισμό στον λενινισμό» (εκδόσεις Πανεπιστημίου Πελοποννήσου), το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Ιδρυμα Κόκκαλη διοργανώνουν ειδική εκδήλωση-παρουσίαση σήμερα Παρασκευή στις 19.00, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής (οδός Σταδίου 13).

Ο συγγραφέας του βιβλίου, καθηγητής Θανάσης Χρήστου γράφει: «Ο βίος και η πολιτεία του μεγάλου αυτού διδασκάλου της Ιατρικής με τις ανθρωπιστικές ευαισθησίες και το κοινωνικό όραμα διαθέτουν όλα εκείνα τα συστατικά στοιχεία για μια συναρπαστική ιστορική ανάπλαση σπουδαίων στιγμών της σύγχρονη ιστορίας της χώρας».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Αθανάσιος Κατσής (πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου), Σωκράτης Κόκκαλης (πρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκαλη), Πέτρος Κόκκαλης (αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκαλη, υποψήφιος ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει προλογίσει το βιβλίο) και φυσικά ο συγγραφέας. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ για τον γιατρό Πέτρο Κόκκαλη.