Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ενα… Valenio γκουρμέ καφεκοπτείο
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ενα… Valenio γκουρμέ καφεκοπτείο

  • A-
  • A+

Θεσσαλονίκη

Κάτι ωραίο και μοσχοβολιστό ανθίζει στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Στον ιστορικό πεζόδρομο της Ικτίνου κάποτε όλη η αστική Θεσσαλονίκη απολάμβανε το γεύμα της στο Tiffany’s, πλούσιες θείες επόπτευαν τα ανίψια κληρονόμους πάνω σ’ ένα πιάτο αγκινάρες α λα πολίτα αλλά και κλείνονταν εμπορικές συμφωνίες, μαζί με έναν καϊμακλίδικο ελληνικό καφέ.

Σ’ αυτόν τον πεζόδρομο, στην καρδιά της πόλης, άνθησε εδώ και λίγο καιρό ένα καινούργιο στέκι των εραστών του καλού καφέ. Το Valenio coffee vibes, café & specialty coffee shop. Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο καφέ και ταυτόχρονα ένα specialty coffee shop που δίνει έμφαση στις εξαιρετικές ποικιλίες μοναδικής προέλευσης, ενώ παράλληλα παρέχει εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ό,τι αφορά θέματα του καφέ. Το μεγάλο του στοίχημα είναι να χαρίσει επιπλέoν βάθος και ένταση σε μια καθημερινή απόλαυση. Ξέρει ότι απευθύνεται σε δύσκολο κοινό!

Ο ποιοτικός καφές

Φιλοσοφία του Valenio είναι ότι ένας ποιοτικός καφές μπορεί να φτιάξει τη μέρα μας – αυτό είναι και το motto τους, «Quality coffee makes my day»! Γι’ αυτό, στο σύμπαν του Valenio, γίνεται αποκλειστική χρήση καφέ ανώτερης ποιότητας, κατηγορίας specialty grade. Οι φρεσκοκαβουρδισμένες και προσεκτικά επιλεγμένες ποικιλίες καφέ, σε συνδυασμό πάντα με τις κατάλληλες τεχνικές εκχύλισης, από υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, εξασφαλίζουν το καλύτερο αποτέλεσμα των specialty καφέδων. Η ποιότητα του νερού, τα ειδικά φίλτρα και οι έλεγχοι σε τακτικά χρονικά διαστήματα, έρχονται να συμπληρώσουν τα απαραίτητα standards για το ιδανικό φλιτζάνι καφέ. Για τον καφέ φίλτρου η Valenio ακολουθεί την τεχνική pour over με dripper, ενώ για τον ελληνικό, η πρώτη ύλη είναι 100% arabica, ένα χαρμάνι specialty coffee από Brazil Lagoa και Ethiopia Guji, με άλεση των κόκκων σε πετρόμυλο τη στιγμή της παραγγελίας και παρασκευή στο μπρίκι.

Το Valenio coffee vibes είναι ένας cozy χώρος, γεμάτος χρώματα, φυσικά υλικά, καθαρές μίνιμαλ γραμμές, που ακτινοβολεί θετική ενέργεια. Είναι self service και μπορεί ο επισκέπτης να επιλέξει μπροστά από το ράφι του καφεκοπτείου την ποικιλία της αρεσκείας του για το σπίτι, σε ελληνικό-εσπρέσο ή καφέ φίλτρου. Το παθιασμένο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του μαγαζιού μοιράζεται τις απαραίτητες πληροφορίες για το πώς θα παρασκευαστεί σωστά το κάθε φλιτζάνι καφέ. Επίσης, το Valenio διαθέτει και τα κατάλληλα εργαλεία για έναν home barista ή έναν επαγγελματία στο retail, με στόχο να εξασφαλιστεί ένα τέλειο αποτέλεσμα στο φλιτζάνι.

Η εμπειρία του Βαλάντη Λαμπριανίδη

Ο άνθρωπος πίσω από το Valenio είναι ο Βαλάντης Λαμπριανίδης με πορεία στον χώρο της εστίασης από το 1998. Συγχρόνως με τις σπουδές του στο marketing και στη διοίκηση επιχειρήσεων, άρχισε να εργάζεται ως bartender, ενώ ακολουθούσε με ενδιαφέρον και διαρκή εκπαίδευση τον κόσμο των spirits. Τελικά τον κέρδισε η τέχνη του καφέ. Κατά τη διάρκεια της πορείας του ως barista και αργότερα ως head barista, εκπαιδεύτηκε από ειδικούς του χώρου σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Με πάθος για τη διδασκαλία και αφοσίωση στην παραγωγή ενός εξαιρετικού καφέ, διδάσκει τα τελευταία χρόνια, ως independent barista trainer, σε ιδιωτικές σχολές, ενώ παράλληλα κάνει σεμινάρια σε πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Σήμερα, εκτός από ιδιοκτήτης του Valenio, είναι Coffee Consultant σε επιλεγμένους χώρους καφεστίασης. Είναι κάτοχος SCA Coffee Diploma και πολλαπλών πιστοποιήσεων ως «Authorized SCA Trainer» και πιστοποιημένος κριτής από το WCE - World Coffee Events «WCE Certified Judge», για τα εθνικά και παγκόσμια πρωταθλήματα του καφέ.

Valenio, Ικτίνου 6, Θεσσαλονίκη


 

ΝΗΣΙΔΕΣ
Oι βίδες της απεξάρτησης
Τα ζυμαρικά της «Ιθάκης» που πρόσφατα τοποθετήθηκαν στα ράφια γνωστής αλυσίδας πολυκαταστημάτων τροφίμων είναι το νεότερο προϊόν του Αγροκτήματος της Ιθάκης στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης.
Oι βίδες της απεξάρτησης
ΝΗΣΙΔΕΣ
Καλλιεργώντας με... χειρουργική ακρίβεια
«Το αγρόκτημα του Καλοχωρίου που ανήκει στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό (ΕΛΓΟ) ΔΗΜΗΤΡΑ, είναι από τα μεγαλύτερα πειραματικά αγροκτήματα της Ευρώπης, αφιερωμένο αποκλειστικά στον πειραματισμό του ρυζιού, σε...
Καλλιεργώντας με... χειρουργική ακρίβεια
ΝΗΣΙΔΕΣ
Οι τολμηροί ρυζοπαραγωγοί που επένδυσαν στην έρευνα
Θεριζοαλωνιστικές με GPS, τρακτέρ με λέιζερ και μοντέρνα αυτοκινούμενα ψεκαστικά εξειδικευμένα για το ρύζι και λιπασματοδιανομείς με GPS. Ποτέ άλλοτε δεν είχα δει τέτοια μηχανήματα, αλλά ούτε και ορυζώνες....
Οι τολμηροί ρυζοπαραγωγοί που επένδυσαν στην έρευνα
ΝΗΣΙΔΕΣ
Αναζητώντας το δίκαιο εμπόριο
Βρίσκομαι στο 50% του παγκόσμιου πληθυσμού και μου αναλογεί το πολύ μια χούφτα ρύζι την ημέρα. Πολλές φορές πηγαίνω για ύπνο χωρίς να φάω τίποτε. Στην Κένυα γυναίκες αναγκάζονται να δένουν τα στομάχια τους με...
Αναζητώντας το δίκαιο εμπόριο
ΝΗΣΙΔΕΣ
Το σοκολατένιο ταξίδι
Ο μόνος που λείπει από το εργοστάσιο και μουσείο σοκολάτας, το θεματικό πάρκο της ΔΕΘ που ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη στο Μαρούσι, είναι ο Γουίλι Γουόνκα, ο εκκεντρικός εργοστασιάρχης σοκολάτας, όπως τον...
Το σοκολατένιο ταξίδι
ΓΕΥΣΕΙΣ
...θα 'ρθω Θεσσαλονίκη
Τη Θεσσαλονίκη δεν την έχω περπατήσει, την έχω διασχίσει μόνο οδικώς, σε νεανικό ταξίδι προς την Κωνσταντινούπολη. Παρ' όλα αυτά γνωρίζω αρκετά για την ιστορία της, την ομορφιά της και την πολυσυλλεκτική...
...θα 'ρθω Θεσσαλονίκη

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας