Τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και 12 τραυματίστηκαν όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς το πρωί της Κυριακής σε πολυσύχναστο πεζόδρομο απέναντι από την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Ο οδηγός δέχθηκε πυρά και σκοτώθηκε, ενώ οι αρχές του Ισραήλ κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση.
Η αστυνομία μιλάει για τρομοκρατική επίθεση, ενώ ανατριχιαστικές είναι οι πρώτες λεπτομέρειες που μεταδίδουν τα μέσα της χώρας κάνοντας λόγο για «πτώματα διάσπαρτα στο δρόμο».
#BREAKING cctv video of moment of the #attack in #Jerusalem. *graphic video* no available credit. pic.twitter.com/41DSE5p3s3
— Yonat Friling (@Foxyonat) 8 Ιανουαρίου 2017
Η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Λούμπα Σαμρί, δήλωσε ότι το φορτηγό βρέθηκε εκτός πορείας και χτύπησε μια ομάδα στρατιωτών, οι οποίοι μόλις είχαν κατέβει από ένα λεωφορείο.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση οι νεκροί (τρεις γυναίκες και ένας άνδρας) ήταν εκπαιδευόμενοι στρατιώτες (όπως και οι άλλοι 12 τραυματίες) και μόλις είχαν κατέβει από ένα λεωφορείο. Από τους τραυματίες οι τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο οδηγός πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από άλλους στρατιώτες όταν, μετά το χτύπημα, έκανε όπισθεν με το φορτηγό.
Ο δήμαρχος της Ιερουσαλήμ, Νιρ Μπαρκάτ, σε ανακοίνωσή του καλεί τους κατοίκους της πόλης να μην αφήσουν τον τρόμο να νικήσει.
βίντεο από το σημείο της επίθεσης από το Times of Israel
Η επίθεση σημειώνεται λίγες μόλις ημέρες με το ανάλογο χτύπημα στο Βερολίνο, όταν και έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι, αλλά και σε μια περίοδο έντασης στο εσωτερικό του Ισραήλ.
Την περασμένη εβδομάδα στρατοδικείο καταδίκασε έναν Ισραηλινό στρατιώτη, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε έναν Παλαιστίνιο, που είχε πραγματοποιήσει επίθεση.
Ο 20χρονος λοχίας Ελόρ Αζάρια χαρακτηρίστηκε από πολλούς «ήρωας», ενώ μετά την απόφαση ξέσπασαν διαμαρτυρίες.
Ήδη η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι έχει συλλάβει εννέα ανθρώπους για διατάραξη της δημόσιας τάξης.
