Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για κατάπαυση πυρός να έχουν βαλτώσει και που ο ισραηλινός στρατός καλεί τους κατοίκους της Ράφα να εκκενώσουν την πόλη, η Χαμάς δημοσιοποίησε βίντεο που δείχνει τον Ναντάβ Πόπλεγουελ: έναν 51χρονο Ισραηλινό που η παλαιστινιακή οργάνωση είχε πιάσει ως όμηρο.
Μιλώντας στο (μόλις 11 δευτερολέπτων) βίντεο, ο Πόπλεγουελ επιβεβαίωσε το όνομα του, ενώ ήταν εμφανής μια μελανιά στο δεξί του μάτι. Στο βίντεο υπήρχε ταυτόχρονα κείμενο στα αραβικά και τα εβραϊκά, που απευθυνόταν στους Ισραηλινούς, έχοντας το εξής, ξεκάθαρο μήνυμα: «Ο χρόνος τελειώνει. Η κυβέρνησή σας, λέει ψέματα».
Το βίντεο ολοκληρωνόταν με ένα ερωτηματικό, δείχνοντας πως θα ακολουθήσουν περισσότερες λεπτομέρειες για την τύχη του ομήρου.
Λίγο αργότερα, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι ο Πόπλεγουελ σκοτώθηκε από τραύματα που προκλήθηκαν από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ, πριν από έναν και πλέον μήνα.
Οι οικογένειες των θυμάτων απαιτούν συμφωνία
Λίγη ώρα μετά τη δημοσίευση του βίντεο με τον Πόπλεγουελ, το Φόρουμ Ομήρων και Αγνοουμένων στο Ισραήλ, με ανακοίνωσή του, κάλεσε την ισραηλινή κυβέρνηση να συνάψει συμφωνία με τη Χαμάς.
«Κάθε σημάδι ζωής που λαμβάνεται από τους ομήρους της Χαμάς είναι άλλη μια κραυγή αγωνίας προς την ισραηλινή κυβέρνηση και τους ηγέτες της», ανέφερε η ομάδα των οικογενειών στην ανακοίνωσή της και υπογράμμισε: «Δεν έχουμε ούτε στιγμή να σπαταλήσουμε! Πρέπει να προσπαθήσετε να φτάσετε σε συμφωνία που θα τους φέρει όλους πίσω σήμερα».
<script id=”mct-script” src=”https://app.mycountrytalks.org/embed.js” data-iframe-src=”https://app.mycountrytalks.org/talks/325be8ea-7fd2-49c3-a57a-f3e6c3368726/join?starting_question=1211″ async > </script>
